Новата пленарна зала, където ще се преместят депутатите, ще бъде

...
Новата пленарна зала, където ще се преместят депутатите, ще бъде
Коментари Харесай

Депутатите се местят в Партийния дом през 2018-а

Новата пленарна зала, където ще се реалокират депутатите, ще бъде подготвена след Европредседателството, научи "Канал 3 ". Пускът по проект е очакван за август 2018 година, написа на табелата на строителния обект, из който бяха разведени представители на медиите, с цел да видят до каква степен е стигнал ремонтът.

Изтърбушените прозорци и оголени до тухла зидове, над които надничат истинските тавани и полилеи от времето на соца, би трябвало да се трансфорат в преобразена, съвременна пленарна зала, която да приюти народните представители, в случай че решат - още от есента на 2018 година

159 строители стремително ремонтират, а скелетата са достигнали до тавана на зала "Св. София ", който ще бъде отстранен и на негово място ще има стъклен купол. Стъкленият покрив ще обезпечава естествена светлина през целия ден.

Вътрешният двор на постройката, в която заседават до момента парламентарните комисии, е трансфорат в строителна площадка. На нея ще се построява предверие с 4 асансьора, с цел да влизат оттова депутатите и да се изкачват до пленарната зала. то ще е със самобитен стъклен купол.

В новата зала ще има общо 270 места, в нея са планувани ложи за президента, патриарха и други публични посетители. Обичайните кошарки за снимащите - оператори и фоторепортери, също ги има, а под залата ще се обитава пресцентърът.

Около 20 млн. коства ремонтът на новата пленарна зала, а каква ще е ориста на остарялата, още не е решено. Най-вероятно е да се трансформира в музей и посетителски център за развеждане на групи, което в действителност се реализира и в този момент, само че посред работния ден на депутатите, които нерядко н пленарната отмора се бутат из коридорите с следващата група възпитаници, пенсионери или просто гласоподаватели от обитаемото място на народен представител.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР