Новата коалиция Продължаваме промяната - Демократична България излиза първа политическа

...
Новата коалиция Продължаваме промяната - Демократична България излиза първа политическа
Коментари Харесай

ИДВА ЛИ ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИЯТ КАБИНЕТ?

Новата коалиция " Продължаваме промяната - Демократична България " излиза първа политическа мощ, въпреки и с малко пред другото дясно обединяване ГЕРБ-СДС на следващите предварителни парламентарни избори през днешния ден.

Това сочат данните на социолозите при оповестяването на края на вота. Едва 0,2 %, разделят двете сили и резултатът е в границите на статистическата неточност, само че и без да се броят гласовете от чужбина към момента съгласно данните на " Тренд " и " Галъп ", като съгласно втората социологическа организация разликата е 0,5 на 100. 

За съпоставяне, на предходните парламентарни избори на 2 октомври предходната година ГЕРБ още веднъж стана първа политическа мощ с над 5 на 100 от гласовете. Тогава Продължаваме промяната обра малко над 20 на 100 от бюлетините, а Демократична България получи поддръжката на 7,45% от гласоподавателите. 

Коментарите освен това систематизиране на силите от първата секунда от страна на социолози, политолози и дългогодишни анализатори е, че сформирането на евроатлантическо държавно управление към този момент наподобява неизбежно. Както и че договарянията сред водачите от двете обединения за постоянен кабинет, който да постави завършек на служебната надмощие на президента Румен Радев след дългата изборна серпантина. 

Иначе от вота през днешния ден парламентарно посланичество с изключение на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС си осигуриха още 4 политически сили. 

Трети по данни от края на деня е националистическо-русофилската групировка на Костадин Костадинов " Възраждане " с 12,9 %. 

Следвана е компактно от Движение за права и свободи с вота на 12,4 на 100 и Българска социалистическа партия - с поддръжката на 10,5 от гласоподавателите. 

Шестата, която да прескочи 4-процентовата преграда за вход в 49-ото Народно събрание, има опция да е Има Такъв Народ с 3,9 на 100, само че единствено паралелното броене и въвеждането на протоколите от районните изборни комисии, в това число от чужбина в идните часове, ще дефинира дали тя получава фактически мандати. Това са данни на " Тренд ". 

А социолозите от " Галъп " плануват завръщането на Слави-Трифоновата групировка в Народно събрание с 4,0 на 100 от гласоподавателите. 

Избирателната интензивност обаче се обрисува още по-ниска и от предходния избор - тогава наближаваше 40 на 100, а в този момент към 19,00 часа едвам " трансферира " 35-те %. 
ТЕМА преди 12 минути 530 преди 17 минути 243 преди 28 минути 376
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР