Новата клиника Мама и Аз отваря врати с пълен капацитет

...
Новата клиника Мама и Аз отваря врати с пълен капацитет
Коментари Харесай

Клиника за майчино и детско здраве "Мама и Аз" отваря врати в Плевен

Новата клиника " Мама и Аз " отваря порти с цялостен потенциал на 1 юни 2023 година с помощта на всеотдайната работа на всички екипи във водещата МБАЛ " Сърце и Мозък " - Плевен. Клиниката е част от високотехнологичния болничен комплекс " Сърце и Мозък " и разполага и развива най-висока международна експертиза в профилираната диагностика и лекуване, както и в научноизследователската и образователната активност.

Клиниката към този момент е посрещнала 10 новородени здрави бебета. Спасен е животът на 3 бебета в тежко и сериозно положение. Отделението по неонатология работи с всички новородени в болничното заведение или преведени от други болнични заведения от цялата страна, както и самонасочили се. " Мама и Аз " разполага с най-съвременна профилирана кола за спешна помощ - реанимобил с натоварен транспортен кувьоз и респиратор.

 Клиника за майчино и детско здраве

заема новопостроеното независимо болнично крило на МБАЛ " Сърце и Мозък ", където са открити високотехнологично оборудвани отделения по акушерство и гинекология с родилен блок, както и педиатрия и неонатология. Специализираните педиатрични браншове по ендокринология, ревматология и ортопедия заемат значимо място в новата клиника - със блян и потвърдена подготвеност за бързо постигане на водещо европейско равнище. Български екипи по детска кардиохирургия, неврохирургия и профилирани интензивни грижи се приготвят в Европа и Съединените щати за работа в новата клиника.

Архитектите, проектантите и строителите от АСБ " Хелвеция " дават всички улеснения в комбиниране с най-съвременните медицински технологии в грижата за бъдещите майки и техните чеда. Благодарение на експертизата и дългогодишния си опит в построяването на съвременни лечебни заведения " Хелвеция " съумя да издигне новата клиника за майчино и детско здраве единствено за 12 месеца.

 Клиника за майчино и детско здраве

Всички благоприятни условия за най-съвременна профилактика, предварителна защита и лекуване, технологии и експерти са разполагаем на дребните пациенти и техните родители - образна диагностика, клинично-лабораторни, имунологични и генетични проучвания, следене за луксации от детски ортопеди и травматолози в особено оборудвани приемни педиатрични кабинети.

Особена горделивост е разширението на лабораторията по здравна генетика посредством въвеждане на софтуерни благоприятни условия за молекулярно-генетична диагностика на редки болести. Екипът, управителен от специалист по здравна генетика с напреднал опит от Германия, към този момент организира профилирани медико-генетични съвещания за децата и фамилиите.

Програмите за следене на бременността (скрининги във всеки триместър), родилна помощ и благоприятни условия за неонатологична грижа подсигуряват даването на профилирана, професионална здравна грижа и денонощна интензивна, незабавна и неотложна помощ с най-високото (трето) равнище на подготвеност. Екипите в интензивния неонатологичен бранш, оборудван с неповторима за страната инсталация, включват експерти и хабилитирани лекари с дълготраен опит и приета експертиза, както и специализанти и докторанти с висока мотивация и безкомпромисно посвещение на въвеждането и развиването на най-съвременните достижения и технологии в неонатологията и педиатрията. ` " Мама и Аз " се трансформира във водеща неонатологична конструкция в народен мащаб, сравнима с най-хубавите клиники в Европа. В нея ще се оферират също стратегии за образование на бъдещи родители в грижи за новороденото (вкл. така наречен кенгуру грижа).

Инвеститорът " Търговска Лига " намира отговор и противопоставяне на тревожната статистика за детската смъртност в България, която по данни на Световната банка за 2021 година е 6 деца под 5-годишна възраст на 1000 живородени. Страната ни се подрежда на последно място в Европейски Съюз дружно с Румъния, Малта и Словакия при междинна смъртност за Европейски Съюз 4 на 1000 живородени (2021 г.). Тази тъжна статистика е разследване на ниския стандарт на живот и доста други фактори, само че изключително зависи от равнището на интеграция сред целенасочените стратегии за профилактика и действителните здравни грижи за популацията. Най-важното тук са качеството и достъпността до високоспециализирана здравна помощ.

Затова екипът на ` дефинира деня освен като исторически, само че и като същински специфичен - за тях пациентите, дребни и огромни, и техните фамилии постоянно стоят преди всичко!

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР