Новата голяма звезда на българските и световните щанги Карлос Насар

...
Новата голяма звезда на българските и световните щанги Карлос Насар
Коментари Харесай

Карлос Насар с разкрития за пари под масата: Спираха ни заплатите. Караха ни да правим видеа, в които…

Новата огромна звезда на българските и международните щанги Карлос Насар добави нови скандални разкрития към бурята, развихрила повдигането на тежести. Насар разгласи, че въобще не е упражнявал с националния тим на България. А по отношение на корупционния скандал с поискания рушвет от 62 000 лв. от чиновник на министерството на спорта, който се оказа наследник на националния треньор Иван Иванов, Насар разгласи, че не е знаел за съответната обстановка, само че всички са били наясно, че се дават „ пари под масата “.
Карлос се завърна в България, откакто завоюва златен орден на Световната купа по повдигане на тежести в Доха в категория до 89 кг, усъвършенства международния връх в изтласкването и бе определен за №1 на Световната купа. Но триумфалното му завръщане след травмата не бе съществена тематика поради корупционния скандал.
„ За тази грозна обстановка, подкупи и сходни неща, не знам, не мога да ви кажа детайлности, обаче на всички ни беше ясно, че там има пари, които се подмятат под масата. Някои може да не знаят, че аз от много време не упражнявам в националния тим. Там бяха почнали да се минават всевъзможни морални граници, като тези със абсурда с Неделчо Колев. Бяха почнали да ни стопират заплатите съзнателно, защото счетоводителят е партия на Иван Иванов. Неделчо Колев спираше заплатата на Иван и те не предаваха доклада и спираха да дават и нашите заплати. След това ни караха да вършим видеа, в които да желаеме промяна на управлението. Вменяваше ни се възприятие за взаимност “, стартира българският играч пред Българска национална телевизия.
„ След като стопирах да упражнявам с националния тим, се появиха клюки, че сме в спор с Иван Иванов, въпреки той постоянно да ми е казвал, че всичко е наред и да не е влизал в директен спор с мен. Според мен е имало неща, които не са се правили в моя изгода. Явно е било време да се вземат ограничения и това е направил и Ариф Маджид. Никой от националния тим не е приказвал за това до момента, тъй като нашият спорт дълги години е носил достижения на България и в действителност това е доста противен метод, по който да приключи кариерата на един треньор. Всичко това докара и до разделяне в националния тим. Казват ти: „ Ти би трябвало да си с Неделчо Колев, ти с Ариф Маджид, ти с Иван Иванов “. Допуснаха се доста неточности и се надявам под новото управление на Ариф Маджид да се избере верния човек за треньор на националния тим и да вървят нещата безпрепятствено “, продължи той.
Европейският ни и международен първенец описа малко повече и за това по какъв начин е заставен самичък да води своята подготовка с персонални средства и изрази вяра, че това повече няма да продължава.
„ Аз упражнявам самичък. Преди няколко дни слушам, че има рушвет за 62 хиляди лв., а аз всеки месец броя персонални средства за възобновяване и добавки. Това не е вярно съгласно мен. В момента господин Маджид е задвижил нещата да се погрижат и за моята подготовка. Колкото и да се трудя, това, което направих с моята подготовка през годината беше аматьорщина. Не бях в лагерна конюнктура, нищо не беше професионално. Вършех други неща, с цел да продължава подготвителния развой, тъй като не беше само травмата в ахилеса. Надявам се повече да не ми се постанова да върша сходни неща и да имам успокоение за тренировки. Без да се намесват интриги. Все отново ние сме спортисти и би трябвало да имаме една единствена цел – олимпийските игри в Париж 2024 “, показа роденият във френската столица тежкоатлет.
„ Ариф Маджид желае да помогне на националния тим, само че му трябваше време. Той приказва и с останалите клубове за проблемите им, както и с нас спортистите. Маджид работи за това никой от нас да не слиза от почетната стълбичка “, сподели още Насар.
Накрая 19-годишният състезател приказва и за своята подготовка по пътя към олимпийските игри в Париж 2024, както и за това по какъв начин се оправя с проблемите отвън подиума.
„ Имам много надпревари преди Олимпиадата, в това число европейското състезание в България на 18 февруари. Трябва да се подходи професионално и да покажем, че можем да създадем всичко като тим, като федерация. Златният орден от олимпийските игри е действителна цел, само че би трябвало да се подходи професионално. Останалите момчета също са надарени и тук към този момент е въпрос на душeвност и подготовка. За разлика от мен имат успокоение по време на подготовка “, разкрива международният ни рекордьор в придвижването изтласкване при 89-килограмовите.
„ Трудностите отвън повдигането на тежести в никакъв случай не свършват. Ние сме мощни освен в спорта, който практикуваме, само че сме мощни и като персони и се оправяме с всеки проблем, който ни пресече пътя “, приключи Карлос Насар.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР