Новата френска външна министърка Катрин Колона днес е на първа

...
Новата френска външна министърка Катрин Колона днес е на първа
Коментари Харесай

Новата френска външна министърка е в Украйна

Новата френска външна министърка Катрин Колона през днешния ден е на първа аудиенция в Украйна, с цел да " засвидетелства солидарността на Франция с украинския народ, изправен пред съветската експанзия ", заяви френското външно министерство, представено от Франс прес.

Колона е най-високопоставеният френски представител, който посещава Украйна от началото на съветската инвазия на 24 февруари. Френската външна министърка ще беседва с украинския президент Володимир Зеленски и със своя украински сътрудник Дмитро Кулеба. Те ще обсъдят по-специално блокадата на износа на зърнени и маслодайни култури от Украйна, която поражда действителни опасности от продоволствена неустановеност, се показва в изказване на министерството, съобщи Българска телеграфна агенция.

Колона ще посети също Буча - град в Централна Украйна, където съветските сили убиха десетки цивилни. Министърката ще съобщи съоръжение за гражданска отбрана (пожарникарски коли и линейки) на локалните управляващи.

Същевременно през днешния ден украинският президент Зеленски ще приказва пред европейските водачи, които се събират в Брюксел на изключителна среща на върха, отдадена на Украйна и на енергетиката.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР