Новата детска книга на Сотир и Пенко Гелеви ще ви

...
Коментари Харесай

`Господин Боровинка` тръгва по книжарниците |

Новата детска книга на Сотир и Пенко Гелеви ще ви придвижи в един мъничък свят със свои правила. Свят, който се побира в детски шепи и въпреки всичко е неизбродим. Покана да пътешествате от креслото, като че ли сте обули арабски чехли с извити носове. Или да пътешествате в действителност. Но кое странствуване не е „ в действителност "?

Господин Боровинка е спокоен човек.

Той не се тормози, че лампените светулки могат да преядат и да престанат да светят.
Нека да хапнат трохи от курабийки, той може да стои и на мрачно. Не се тормози, че от преполиване корените на лютичетата могат да станат безвкусни. Нали има подправки.
Не се тревожи, че мравките-доячки може да издоят листните въшки и за него да не остане мляко.
И въпреки всичко даже спокойните хора от време на време потеглят на странствуване.
Например като цопнат в реката...

Сотир и Пенко Гелеви са художници и аниматори, основатели на анимационни филми („ Пилета ", „ Зоотроп " и др.) и продуценти на телевизионни сериали („ Приказки за физиката и астрономията ", „ Добър ден, господин Жасмин " ), едни от основателите на плана „ Дъга " за възраждането на изкуството на комикса в България, създатели на поредност от комикси и книги за Илийчо и Август („ Илийчо и Август ", „ Илийчо, Август и седемте джуджета " и „ Илийчо, Август и Гергин " ) и на книгата „ Обикновени диалози ". Сотир Гелев е създател на " Как Лора се научи да брои до 10 ", получила премията " Перото " за детска литература.
„ Приключенията на господин Боровинка по вода и суша " е петата им взаимна книга.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР