Новата част на метрото ще минава под реки, стана ясно

...
Новата част на метрото ще минава под реки, стана ясно
Коментари Харесай

Фандъкова: И реки няма да спрат метрото на София

Новата част на метрото ще минава под реки, стана ясно от изказване на кмета на столицата Йорданка Фандъкова пред Българска национална телевизия.

"Някои от огромните поправки ще продължат през есента. На ул. "Сребърна " се построява огромен канализационен колектор. Там придвижването е доста затруднено, ще създадем всичко допустимо, в случай че е належащо септември месец да спрем обекта, тъй като не може да се мине ".

"Най-големият стратегически значим обект на града е третата линия на метрото. 3 км от метрото минаха под реки, беше мъчно. До края на месец октомври чакаме строителството на първите 8 км да завърши. До средата на идната година би трябвало да бъдат подготвени и още 4 км. Около 200 млн. лв. сме дали от бюджета на общината. Имаме пет подготвени прави ", разяснява Фандъкова.

"През лятото нямаме проблеми с чистотата на въздуха. Проблемите са през зимата. Дължат се на битовото отопление ", сподели още кметът на Фандъкова. "Искаме да се слагат стикери върху колите, с цел да може да се стопират тези, които замърсяват повече въздуха ", сподели още тя.

Мой ангажимент е да съм на терен и да управлявам организацията, която основават моите сътрудници, сподели още Фандъкова във връзка обвиняванията на опозицията, че единствено прави инспекции из София.

„ Аз всеки ден съм на терен, тъй като в този момент е най-активният строителен сезон. Работим върху доста обекти. 15 са огромните обекти. В същото време във всички квартали се правят настоящи поправки. Работи се освен върху пътната инфраструктура, паркове, детски площадки, учебни заведения, детски градини. Много са обектите и моят ангажимент е да съм на терен и да управлявам организацията, която се основава както от моите сътрудници, по този начин също и от районните кметове “, добави Фандъкова.

Тя изясни, че някои от огромните поправки ще продължат и през есента, само че на множеството обекти работата би трябвало да завърши до началото на образователната година.

Категорично няма риск София да остане без парно, сподели Фандъкова. „ Разговарях с двамата шефове на двете търговски сдружения, откакто си размениха реплики по медиите. „ Топлофикация “ не е серпантина да заплаща, несъмнено с доста по-бавно движение, в сравнение с „ Булгаргаз “ чака. На 1 август от „ Топлофикация “ са преведени 7 милиона лв.. Двамата шефове се прецизираха за метода на заплащане до края на месеца “, сподели още Фандъкова.

Кметът изясни, че постоянно в този интервал поражда подобен проблем, тъй като има разлика в метода на заплащане. „ Булгаргаз изискват авансово заплащане по планирани количества, а „ Топлофикация “ получава своите заплащания след изравнителните сметки. Така че това е част от взаимоотношения сред двете търговски сдружения. И изрично – нито аз, нито министърът на енергетиката сме позволили до момента и няма да допуснем това да се отрази на отоплителния сезон “, сподели още Фандъкова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР