Новата банка за развитие, създадена от страните от БРИКС (Бразилия,

...
Новата банка за развитие, създадена от страните от БРИКС (Бразилия,
Коментари Харесай

Колко и на каква сума са заемите, отпуснати досега от банката на БРИКС

Новата банка за развиване, основана от страните от БРИКС (Бразилия, Русия, Индия,Китай, ЮАР, а от 2024 година - още 6 държави), подписа съглашение за заем с Бразилия за 1 милиард $. Това се споделя в известие от през днешния ден на финансовата институция.

Заемът ще бъде провиснал на Бразилия по програмата за незабавна помощ, за възобновяване на кономиката на страната. Целта на програмата, показват от банката, е да усъвършенства достъпа на дребните и междинните предприятия до кредитиране посредством даване на гаранции, които ще им оказват помощ да преодолеят краткотрайни проблеми с ликвидността. Така компаниите ще могат да обезпечат непрекъснатост на активността си и да укрепят финансовата си резистентност, като по този метод ще предотвратят забележителна загуба на работни места

Новата банка за развиване е основана от страните от БРИКС въз основа на междуправителствено съглашение, подписано през юли 2014 година Основната цел на банката е да финансира инфраструктурни планове и планове за стабилно развиване в страните от БРИКС и разрастващи се страни.
 Банката на БРИКС, ръководена от Дилма Русеф, няма да финансира планове в Русия
Банката на БРИКС, ръководена от Дилма Русеф, няма да финансира планове в Русия

Банката съблюдава глобите по отношение на Русия

Банката към този момент получи интернационалните кредитни рейтинги на равнище " AA+ " от Fitch Ratings и от S&P Global Ratings, което й разрешава дейно да притегля дълготрайно финансиране на интернационалните и локални финансови пазари.

През 9-те години на своята активност, банката е одобрила общо 98 плана на обща стойност 33,2 милиарда $ . Проктетите главно са от области като: превоз, водоснабдяване, чиста енергетика, цифрова и обществена инфраструктура и градско строителство.

През последните няколко години Новата банка за развиване усили броя на членовете си, като публично се причислиха Египет, Обединените арабски емирства (ОАЕ) и Бангладеш. След привършване на нужните процедури, към банката се планува да се причисли и Уругвай.
 БРИКС се уголемява с още 6 страни
БРИКС се уголемява с още 6 страни

Решенията от срещата " на върха " в Йоханесбург
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР