Новата 2024 година ще бъде изпълнена с интересни събития в

...
Новата 2024 година ще бъде изпълнена с интересни събития в
Коментари Харесай

Най-вълнуващите спортни събития през 2024

Новата 2024 година ще бъде изпълнена с забавни събития в света на спорта. Ето част от най-вълнуващите от тях:


1. Купата на африканските народи (13 януари – 11 февруари) – 24 тима ще се впуснат в борба за купата първенец на Африка в 34-то издание на конкуренцията. Домакин ще бъде Кот д‘Ивоар, а Сенегал ще пази трофея си от последното издание. Феновете на футбола ще могат да следят част от най-хубавите футболисти в света, измежду които Мохамед Салах (Египет), Виктор Осимен (Нигерия), Ясин Буну (Мароко), Андре Онана (Камерун), Рияд Марез (Алжир), Садио Мане (Сенегал) и други. Разбира се, това ще ощети тимовете в Европа, които в продължение на няколко седмици ще изгубят съществени футболисти.


2. Аустрелиън Оупън (14-28 януари) – Феновете на тениса с неспокойствие чакат завръщането в игра на някогашния номер в света Рафаел Надал. За последно испанецът игра точно в Откритото състезание на Австралия през предишния януари, след което пропусна остатъка от годината поради травма. Сега двукратният първенец ще се завърне в Мелбърн може би за финален път в кариерата си. Фаворит в шампионата без подозрение е десеткратният победител и водач в международната класация Новак Джокович. Българските почитатели ще гледат с очаквания протичащото се в Австралия след страхотния свършек на сезона от страна на Григор Димитров, който се изкачи до 14-то място в международната класация и ще търси мощен резултат в Мелбърн.


3. Сезонът във Формула 1 (2 март – 8 декември) – Най-престижното автомобилно съревнование в света непроменяемо приковава погледите на феновете на високи скорости. Макс Верстапен наложи тотално доминация в последните две години и към този момент е троент международен първенец. Ще успее ли някой да спре нидерландския водач на Ред Бул тази година? Британецът Люис Хамилтън не би трябвало да бъде отписван и продължава да преследва рекордна осма международна купа. Календарът планува 24 старта, като първият ще бъде в Бахрейн на 2 март, а последният Абу Даби на 8 декември.

4. Финалът на Шампионска лига (1 юни) – Мачът за трофея в най-престижния европейски клубен шампионат ще се играе на стадион „ Уембли “ в Лондон на 1 юни. Манчестър Сити пази купата си от предходната година и е един от главните любимци за нов успех, а Барселона се завръща в елиминационната фаза след двугодишно неявяване. Реал Мадрид, Ливърпул и Байерн Мюнхен са другите съществени кандидати за европейския престол, а Арсенал ще играе в осминафиналите за първи път от седем години насам. Жребият за осминафиналите размина огромните любимци, което значи, че можем да чакаме звездни конфликти в идващите стадии.

5. Копа Америка (14 юни – 13 юли) – Съединени американски щати ще одобри 48-то издание на шампионата на Южна Америка, в което по традиция присъединяване взимат и водещите тимове от Северна Америка. 16 тима ще се борят за трофея, а домакините ще посрещнат мачовете на цели 14 стадиона. Лионел Меси и неговите съотборници от Аржентина ще пазят купата, извоювана през 2021 година.

6. Евро 2024 (14 юни – 14 юли) – След опита с шампионата, разпилян из целия континент, този път обичайна футболна мощ Германия ще одобри европейското състезание. 24 отбора ще се включат в 17-то издание на конкуренцията, а Италия ще пази трофея, извоюван преди три години с победа над Англия във финала. Именно Англия е посочена за любимец за купата от букмейкърите, съгласно които с огромен късмет са още Франция, Германия, Испания и Португалия. Финалът на Евро 2024 ще се игра не 14 юли в Берлин.

7. Олимпийските игри в Париж (26 юли – 11 август) – Олимпиадата е най-голямото международно събитие, освен в региона на спорта. Най-добрите спортисти в света ще се съберат в столицата на Франция, с цел да осъществят фантазията на всяко едно дете, захванало се със спорт. Очаква се присъединяване да вземат към 10 500 състезател от целия свят, които ще се борят за 329 комплекта медали в 32 разнообразни спорта. Дебют в програмата на Игрите ще направи брейкингът (брейкденсинг), а скейтбордингът, противоречивото катерене и съфингът резервират своето място в програмата, присъединявайки се към 28-те съществени спорта. За страдание на България, каратето отпада от програмата и Ивет Горанова няма да има опция да пази олимпийската си купа. В нейно неявяване най-големите очаквания на България за златен орден са на плещите на грациите в художествената гимнастика и щангиста Карлос Насар. Между 28 август и 8 септември в Париж ще се проведат Паралимийските игри. /БГНЕС


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР