Новак Джокович все още се вдъхновява от Роджър Федерер и

...
Новак Джокович все още се вдъхновява от Роджър Федерер и
Коментари Харесай

Джокович: Роджър и Рафа ме направиха играчът, който съм днес

Новак Джокович към момента се въодушевява от Роджър Федерер и Рафаел Надал, съобщи международният номер 1 в мъжкия тенис и добави, че съперничеството сред така наречен "Голяма тройка " е страхотна реклама за спорта.

Дебатът кой е най-великият в тениса при мъжете раздели мненията през последното десетилетие и към момента остава гореща тематика, защото тримата продължава да преобладават и са спечелили последните 13 трофеи от шампионатите от Големия шлем.

Федерер, който през август ще навърши 39 години, води с 20 трофеи от Шлема, Надал има 19, а Джокович - 17. Сърбинът е най-младият от тях - на 33 години, а Надал е с една година по-голям от него.

"Това, което вършат Роджър и Рафа, е епично. И двамата са митове. Те ме въодушевяват и съм казвал това милиони пъти, само че ще го кажа още веднъж. Те ме направиха играчът, който съм през днешния ден. Те към момента не престават да ме въодушевяват и стимулират да бъда още по-добър ", сподели сърбинът пред Tennis Channel.

"Мисля, че тези съперничества, които имаме, са страхотна промоция за нашия спорт. Те в действителност са положителни за тениса като цяло, както и за идващите генерации. Надяваме се, че даваме позитивен образец и въодушевяваме по-младите момчета да бъдат най-хубавите ", добави Джокович. "Обичам този спорт и съм напълно предан на него. Докато има тази пристрастеност в мен, ще продължа напред ",
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР