Новак Джокович спечели Australian Open. Сърбинът победи на финала Данийл

...
Новак Джокович спечели Australian Open. Сърбинът победи на финала Данийл
Коментари Харесай

Новак Джокович отново триумфира на Australian Open!

Новак Джокович завоюва Australian Open. Сърбинът победи на финала Данийл Медведев с 3:0 сета - 7:5, 6:2, 6:2.

Това е и трета поредна купа за Ноле и 18-а купа общо от Шлема. Сърбинът продължава без проваляне през 2021 година, а Медведев губи своя втори край от Шлема, откакто в единствения си край на US Open загуби в пет сета от Надал.

Четвъртият подложен в схемата Медведев се намираше в невероятна серия от 20 следващи победи в Тура, в това число и 12 следващи триумфа против тенисисти от топ 10, като в този интервал бе записал победи над всички играчи от първата десетка с изключение на Роджър Федерер. Днес обаче Джокович сподели, че е кралят на Мелбърн и изрично надигра противника си, с цел да стане първенец в Австралия за рекорден девети път.
 Снимка 519679
Източник:

Сръбският тенисист стартира стремително дуела и проби първоначално за преднина от 3-0, само че по-късно Медведев откри играта си и изравни. Двамата тенисисти взимаха подаванията си до 6-5 в интерес на Джокович, когато лидерът в ранглистата взе подаването на противника си, а с това и първия сет.
 Категоричен успех за Наоми Осака в Австралия
Категоричен успех за Наоми Осака в Австралия

Това е и седма купа от 10 финала в Тура за Осака

Руснакът проби още на старта на втората част, само че по-късно Джокович доминираше тотално на корта и взе шест от идващите седем гейма, с цел да се приближи на един сет от успеха. В третата част сърбинът още веднъж направи ранен пробив и по-късно не изпусна преднината си, затваряйки мача с нов пробив след час и 53 минути игра, оповестява БГНЕС.

Джокович приключи дуела с 3 аса, 20 печеливши удара и едвам 17 непредизвикани неточности, като той съумя да вземе подаването на противника си цели 7 пъти от 11 опита. От своя страна Медведев записа 24 уинъра против 30 непредизвикани неточности и завоюва едвам 32 % от точките си на втори сервис.

По този метод Джокович завоюва купата в Мелбърн за трети следващ път, като прави това за повторно в кариерата си. Сърбинът към този момент има общо 18 трофеи от Големия шлем, с което се приближи на две от рекордьорите Роджър Федерер и Рафаел Надал, които имат по 20.

С триумфа си в Австралия Джокович завоюва 2,15 милиона щатски $, а като допълнение той си подсигури оставане на върха на ранглистата до 8 март, което значи, че ще усъвършенства върха на Федерер за най-вече седмици като номер 1 в света.

Данийл Медведев ще получи 1,18 милиона и от на следващия ден ще се изкачи на рекордното в кариерата си трето място в международната класация.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР