Новак Джокович почита покойния Коби Брайънт след 24-ата му победа в Големия шлем

...
Новак Джокович спечели 24-ия си турнир от Големия шлем в
Коментари Харесай

Новак Джокович спечели 24-ия си турнир от Големия шлем в неделя и използва момента, за да почете някой друг, който е имал връзка с номер 24: Коби Брайънт, който носеше фланелка с номер 24, докато играеше за Лейкърс.

След като победи Даниил Медведев на финала на US Open, Джокович облече фланелка със снимка на Брайънт и себе си, на която пише „Мамба завинаги“. Докато приемаше трофея и паричната награда, тенисистът обясни значението на тениската.

Джокович каза, че Брайънт, който загина при катастрофа с хеликоптер през 2020 г. заедно с дъщеря си и още седем души, е бил добър приятел. „Говорихме много за манталитета на победителя“, каза той в интервюто след мача на подиума на победителя. „Когато се борех с контузията и се опитвах да се завърна – да си проправя път обратно към върха в играта – той беше един от хората, на които разчитах най-много.“

Джокович, 36 , каза, че Брайънт винаги е бил там, за да дава съвети и подкрепа. „Така че, разбира се, това, което се случи преди няколко години и смъртта на него и дъщеря му, ме нарани дълбоко.“

каза той. „Сърцераздирателно е да видя какво се случи с него и дъщеря му.“

Брайънт пътуваха за баскетболен турнир с някои от съотборниците и треньорите на Джиджи, когато хеликоптерът се разби в хълмовете на Калабасас, Калифорния. Брайънт е оцелял от съпругата си Ванеса и трите им други дъщери Наталия, Бианка и Капри.

След 20-годишна кариера в НБА, по време на която той спечели пет шампионата на НБА, Брайънт се пенсионира и се фокусира върху своята спортна академия Mamba, която помага за обучението на млади спортисти и идва от прякора на Брайънт „Черната мамба“.

Джокович е спечелил 10 Открити първенства на Австралия, три Открити първенства на Франция, четири Открити първенства на САЩ и седем турнира на Уимбълдън. След победата му на US Open в неделя семейството му също облече суичъри с номер 24 върху тях.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР