Новак Джокович ще бъде №1 в мъжкия тенис още няколко

...
Новак Джокович ще бъде №1 в мъжкия тенис още няколко
Коментари Харесай

Джокович отпадна в Дубай, от понеделник няма да е №1 в света

Новак Джокович ще бъде №1 в мъжкия тенис още няколко дни - до понеделник, когато на върха ще стъпи Даниил Медведев. Това стана допустимо, откакто квалификантът Иржи Весели (Чехия) победи сърбина на четвъртфиналите на шампионата в Дубай от ATP 500 с награден фонд $2,95 млн. - с 6:4, 7:6(4).

28-годишният левичар Весели, 123-ти в международната класация, надви след съвсем два часа игра.

На 28 февруари Медведев ще стане 27-ият тенисист, достигнал до номер 1 в света. Той щеше да реализира това и със продобиване на купата в Акапулко, само че в този момент ще седне на трона и без подобен триумф.

Сърбинът е на върха на класацията за рекордните 361 седмици, а последната му серия, която завършва в неделя, е от 86 седмици.

" Страхотно е за тениса, че ще имаме нов номер 1. Новак е толкоз популярен първенец, бил е лидер в ранглистата в 361 седмици, само че тенисът се нуждае от ново лице на върха. Новата генерация настава и мисля, че това е отлично ", разяснява след дуела Весели.

34-годишният белградчанин взе участие в първия си шампионат за сезона, откакто пропусна Откритото състезание на Австралия.

Сред две безапелационни победи в Дубай той беше надалеч от най-хубавите си дни против Весели и позволи много неточности. Чехът започва с пробив, който противникът му върна за 2:2, само че Весели още веднъж осъществя брейк в седмия гейм и задържа преимуществото си до края на първия сет.

Във втората част левичарят още веднъж проби за 4:3, а при 5:4 сервираше за успеха, само че не съумя. В последвалия тайбрек въпреки всичко направи основен мини пробив за 5:4, след което взе и двете си подавания, а с това и мача.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР