Новак Джокович получи медицинско изключение да участва в Аустрелиън Оупън,

...
Новак Джокович получи медицинско изключение да участва в Аустрелиън Оупън,
Коментари Харесай

Вълна от недоволство срещу Джокович

Новак Джокович получи здравно изключение да взе участие в Аустрелиън Оупън, без да е имунизиран против Ковид-19.
Реверансът от страна на австралийските здравни управляващи към международния номер 1 породи неодобрение измежду почитатели и други тенисисти.

Вчера деветкратният първенец от Мелбърн удостовери, че ще взе участие в конкуренцията, откакто е получил здравно изключение.

" Направихме по този начин, че да е доста мъчно да се получи такова изключение, както и да сме сигурни, че медицинският панел е самостоятелен ", разяснява шефът на Откритото състезание на Австралия Крейг Тайли.

" Със сигурност би било от изгода Новак да изясни какво е положението, поради което желае изключение, само че в последна сметка това е негово решение ", добави Тайли.

" Не ми пука какъв брой добър тенисист е той. Щом отхвърля ваксина, не би трябвало да бъде позволен до присъединяване ", разгласи доктор Стивън Парнис в Туитър. В полемиката се включиха и други тенисисти. " Мисля, че това е доста забавно. Няма да кажа нищо повече ", разяснява първата ракета на Австралия Алекс де Минор.

Британецът Джейми Мъри добави: " Мисля, че в случай че аз бях без ваксина, нямаше да получа изключение. Все отново поздравления за него, че ще взе участие ".

Аустрелиън Оупън в Мелбърн ще се организира в интервала 17-30 януари.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР