Новак Джокович победи Стефанос Циципас с 6:2, 3:6, 7:6 (4)

...
Новак Джокович победи Стефанос Циципас с 6:2, 3:6, 7:6 (4)
Коментари Харесай

Новак Джокович ще защитава титлата си на турнира Мастърс в Париж срещу Холгер Руне

Новак Джокович победи Стефанос Циципас с 6:2, 3:6, 7:6 (4) в полуфинала на шампионата " Мастърс " в Париж с награден фонд от 5 415 410 евро. Мачът бе извънредно трагичен, като мина през доста обрати и продължи 2 часа и 18 минути. Така Джокович ще пази купата си от Париж, която завоюва в последните две издания на шампионата - през 2019 и 2021 година.
Сръбският тенисист бе повече от безапелационен в първия сет. След 3:2 той направи два пробива, завоюва всички геймове до края на сета и го затвори с лекост.

Циципас обаче даде извънреден отпор във втория сет. Гъркът съумя да направи пробив за 3:2, затвърди го незабавно по-късно и съумя да изравни сетовете с 6:3.

Най-голямата драма бе непокътната за финала. В третия сет и двамата печелеха подаванията си, като се стигна до тайбрек. В него Циципас бе в по-добра позиция първоначално, като направи мини пробиви. Той поведе с 4:3 с доста мощна игра и имаше два свои сервиза.

Джокович обаче завоюва и двата му сервиса, а по-късно взе и своето подаване. Така се стигна до 6:4, като сърбинът направи превъзходен сервис, с който извади противника си от корта, а по-късно с воле приключи мача - 7:4 в тайбрека.

Младият датчанин Холгер Руне се класира за първия си край от шампионат " Мастърс ", откакто се наложи над канадеца Феликс Оже-Алиасим с 6:4, 6:2.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР