Новак Джокович победи Алекс Де Минор със 7:5, 6:4 в

...
Новак Джокович победи Алекс Де Минор със 7:5, 6:4 в
Коментари Харесай

Новак Джокович се класира на рекорден полуфинал в Монте Карло

Новак Джокович победи Алекс Де Минор със 7:5, 6:4 в четвъртфинален мач от тенис шампионата от сериите " Мастърс " в Монте Карло с награден фонд от 5,95 милиона евро.

През първите два гейма и двамата пропуснаха по два брейкпойнта, като равенството в сетовете се резервира до 5:5, когато " Жокерът " ` пропусна и сетбол. Сърбинът реализира пробив в 12-ия гейм на първата част, взимайки преднина в дуела.

Във втория сет, в който противниците демонстрираха съмнение при началния удар, 36-годишният Джокович завоюва подаването на австралиеца за 6:4, приключвайки дуела за 122 минути.

Джокович към този момент е рекордьор по полуфинали на шампионати от сериите " Мастърс " 1000. 36-годишният тенисист ще изиграе своя мач №77.



Новак Джокович ще се опита да завоюва рекордната 41-ва купа от шампионатите от сериите " Мастърс ". Сръбският тенисист завоюва финалите в Монте Карло през 2013 и 2015 година.

" Беше много мъчно, тъй като той е един от най-бързите състезатели. Показа и отлични удари. Обичам този шампионат и съм извънредно благополучен, че още веднъж съм на полуфиналите тук. Тренирам на тези кортове от доста години и съм щастлив, че още веднъж доближих до решителната фаза ", разяснява сърбинът, представен от формалния уебсайт на ATP.

На полуфиналите в Монте Карло Джокович ще се изправи против Юго Юмбер или Каспер Рууд.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР