Новак Джокович не бе допуснат до участие на предстоящите турнири

...
Новак Джокович не бе допуснат до участие на предстоящите турнири
Коментари Харесай

Джокович не бе допуснат в Индиън Уелс, Гришо зае неговото място!

Новак Джокович не бе позволен до присъединяване на идните шампионати от категорията Мастърс 1000 в Индиън Уелс и Маями заради отхвърли да си сложи ваксина против COVID-19. Това обаче е отлична вест за Григор Димитров, който ще заеме мястото му в схемата.

Преди часове бе оповестено формалното решение на Центъра за заболявания и предварителна защита, че няма да има каквито и да било промени в изискванията за влизане в страната и по тази причина Джокович е заставен да пропусне още един мощен шампионат през сезона. По устав мястото му в схемата би трябвало да бъде заето от първия тенисист в листата на чакащите отвън листата с поставените играчи, който е точно Димитров. Така Гришо към този момент е втори подложен и ще успее да избегне тежкия чоп, съгласно който трябваше да играе против американеца Томи Пол в първия кръг, а при триумф - против Александър Зверев по-късно.

След измененията стана ясно, че Димитров ще срещне спечелилия от дуела сред Джордан Томпсън (Австралия) и Давид Гофен (Белгия).

Novak Djokovic withdraws from Indian Wells.

2021 semifinalist and former top 3 Grigor Dimitrov moves to his spot of the draw as the 2nd seed.

A lucky loser will replace Dimitrov in the draw...
— José Morgado (@josemorgado)
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР