Новак Джокович е безспорният лидер в класацията за най-голям брой

...
Новак Джокович е безспорният лидер в класацията за най-голям брой
Коментари Харесай

Миша Зверев: Не съм сигурен, че Джокович някога отново ще бъде №1

Новак Джокович е безспорният водач в класацията за максимален брой седмици, прекарани на върха на международната класация, имайки зад тила си цели 370 седмици като №1. Единствено именитата Щефи Граф може да се похвали с повече време като лидерка в ранглистата със своите 377 седмици. В момента обаче сърбинът не попада даже в международния топ 5, заемайки седмата позиция, откакто загуби сериозна част от точковия си актив поради това, че не бе позволен до присъединяване в редица съревнования и обстоятелството, че не получи никакви точки от триумфа си на Уимбълдън.

По този метод белградчанинът бе напълно лишен от опция да се състезава за лидерската позиция в класацията на АТР. Бившият №25 Миша Зверев неотдавна изрази мнение, че 21-кратният първенец от Големия шлем може в никакъв случай повече да не се завърне на върха на ранглистата, макар че е извънредно добре квалифициран във всеки един аспект. Причината за това съгласно него се крие във ваксинационния статус на сърбина, който е допустимо да пропусне още редица шампионати заради неналичието си на " зелен " документ.

" Начинът, по който Новак се държи на корта, и равнището, което показва, демонстрират, че той може да се състезава още три или четири години. Възрастта е просто число, когато правиш всичко вярно, както на корта, по този начин и отвън него. Въпреки това обаче не съм сигурен, че той в миналото още веднъж ще бъде №1. Голямата въпросителна е дали ще играе на Аустрелиън Оупън. Ако отговорът се окаже негативен, а по-късно през годината на Уимбълдън още веднъж не се присъждат точки, то Новак ще бъде лишен от 4000 точки ", показа разсъжденията си по-големият брат на Саша Зверев пред Eurosport.

Източник: Eurosport

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР