Нова Зеландия включи изцяло палестинската ислямистка групировка Хамас като терористична

...
Нова Зеландия включи изцяло палестинската ислямистка групировка Хамас като терористична
Коментари Харесай

Нова Зеландия обяви Хамас за терористична група

Нова Зеландия включи напълно палестинската ислямистка формация " Хамас " като терористична организация и наложи забрани за пътешестване на " екстремистки " израелски заселници, които " са направили насилствени офанзиви против палестинци на Западния бряг ".

Това съобщи министър председателят Кристофър Луксън. По думите му офанзивите на " Хамас " против Израел през октомври " са брутални и Нова Зеландия недвусмислено ги осъди ".

Подчертава се, че определянето на " Хамас " е за дейностите на терористичната организация и не е отражение върху палестинския народ в Газа и по света.

Нова Зеландия афишира за закононарушение осъществяването на имотни или финансови транзакции с " Хамас " или даването на материална поддръжка. Замразяват се и всички активи на групировката в Нова Зеландия.

Това обаче няма да попречи на Нова Зеландия да дава филантропична помощ на цивилни в Газа или да оказва консулска поддръжка на новозеландски жители или непрекъснато пребиваващи в зоната на спора.

Луксън също сподели, че е " съществено угрижен от забележителното повишаване на екстремисткото принуждение, осъществено от израелските заселници " против палестинците през последните месеци.

" Това е изключително дестабилизиращо в тази огромна рецесия ", уточни Луксън.
 Нетаняху: Съединени американски щати ни поддържат във войната с
Нетаняху: Съединени американски щати ни поддържат във войната с " Хамас "

Изявлението бе оповестено като негов отговор на забележките на президента на Съединени американски щати Джо Байдън,

Последователната позиция на Нова Зеландия е, че израелските селища в окупираните палестински територии са нарушаване на интернационалното право.

Правителството съобщи, че ще продължи да поддържа бъдеща палестинска страна като част от контрактувано решение за две страни, настоявайки за преустановяване на сегашния спор и незабавно рестартиране на мирния развой в Близкия изток.

Нова Зеландия дефинира военното крило на " Хамас " за терористична организация от 2010 година

Външният министър Уинстън Питърс съобщи, че цялата формация носи отговорност за офанзивите през октомври, което затруднява държавното управление на Нова Зеландия да направи разлика сред военното и политическото крило на групата.

Атаките от 7 октомври убиха 1200 души съгласно израелски данни. Оттогава израелската въздушна и наземна акция в ръководената от Хамас Газа е умъртвила към 30 000 палестинци, съгласно здравното министерство на Газа.

" Хамас " не хареса предлагането за помирение в Газа

Няма прогрес в договарянията сред палестинската формация и Израел, удостовери Катар
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР