Нова Зеландия ще започне да облекчава от ноември карантинните си

...
Нова Зеландия ще започне да облекчава от ноември карантинните си
Коментари Харесай

Нова Зеландия облекчава от 14 ноември карантината за влизащи от чужбина

Нова Зеландия ще стартира да облекчава от ноември карантинните си правила, разгласи държавното управление, само че ще остане затворена за туристи, съобщи ДПА.

Сега влизащите в Нова Зеландия от чужбина би трябвало да прекарат 14-дневна карантина в държавни обекти за изолираност и карантиниране.

От 14 ноември обаче този период ще бъде понижен на седем дни, последвани от три дни домашна изолираност, съобщи министърът по въпросите на битката с ковид Крис Хипкинс.

Той добави, че през държавните обекти за карантиниране и изолираност са минали над 183 000 новозеландци и похвали тази система, че е разрешила на страната му да живее без ограничавания през по-голямата част от миналите 18 месеца.

Нова Зеландия се надява през първото тримесечие на 2022 година да мине към домашно карантиниране на влизащите на нейна територия от чужбина, които са имунизирани.

Той обаче допълним че това ще стане, когато бъде реализирана задачата ваксинираните да станат 90 %.

В Нова Зеландия към 87 % от имащото право на имунизиране население е ваксинирано с най-малко една доза, а 72 % са със приключена имунизация.

Хипкинс сподели, че не е взето решение за отварянето на границите за туристи.

Първи приоритет са тези, които имат право да дойдат в Нова Зеландия, в това число притежателите на визи, сподели той.

" Междувременно имам доста просто обръщение към всички новозеландци, без значение дали живеят тук или в чужбина. Ваксинирайте се. Това е, което ще направи по този начин, че всички да се върнем към правенето на нещата, които обичаме, и да се забележим с хората, които обичаме ", сподели Хипкинс.

От март 2020 година границите на Нова Зеландия са затворени за всички , с някои изключения, като да вземем за пример хората с новозеландско поданство и тези с позволение за престояване.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР