Нова Зеландия постигна сериозна победа срещу новия коронавирус, заяви днес

...
Нова Зеландия постигна сериозна победа срещу новия коронавирус, заяви днес
Коментари Харесай

Премиерката на Нова Зеландия обяви победа срещу коронавируса

Нова Зеландия реализира сериозна победа против новия ковид, съобщи през днешния ден премиерката Джасинда Ардърн, представена от Франс прес.

" Няма всеобщо и неустановено разпространяване на вируса в Нова Зеландия. Спечелихме тази борба ", сподели Ардърн след близо пет седмици на ограничаващи ограничения.

На новозеландците ще им бъде позволено да вървят на лов на риба, сърф, лов и по планините тази седмица за първи път от повече от един месец, откакто страната стартира да смекчава строгата карантина, която сполучливо забави разпространяването на ковид, съобщи Ройтерс.

Около 400 000 души ще се върнат на работа, откакто Нова Зеландия ще понижи през днешния ден равнището на паника по отношение на ковид от четвърто на трето равнище. Магазините и заведенията за хранене обаче ще останат затворени.

Петмилионното население на Нова Зеландия бе подложено поради пандемията от ковид на една от най-строгите карантини в света, като премиерката Ардърн подреди на 26 март преустановяването на работата на компании, учебни заведения, питейни заведения и заведения за хранене.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР