Нова юбилейна плоча на връх Мусала ще напомня за 30-годишнината

...
Нова юбилейна плоча на връх Мусала ще напомня за 30-годишнината
Коментари Харесай

Екипът на Марица развя трикольора на Мусала за 30-годишния...

Нова юбилейна плоча на връх Мусала ще припомня за 30-годишнината на вестник „ Марица”. Внушителна група от 25 души от екипа на медията изкачи в събота високия 2925 метра балкански отличник. Мъгла, брулещ вятър и солидни преспи не затрудниха запалянковците. След изкачването, осъществено с рекордни темпове, хората от „ Марица” гордо опънаха транспарант пред метеорологичната станция на върха. Наздравица с шампанско и пожелания за здраве и медийно дългоденствие подвигна екипът и развя трикольор на пирамидата, бележеща най-високата точка на България. Полски и израелски туристи се впечатлиха от мощния дух на пловдивските публицисти.



Екипът не пропусна да зарадва приятелите си - наблюдаващите метеоролози, с подарък - маркови якета, които да ги пазят от суровите условия на най-високия ни връх.



Изкачванията на най-високия връх на България са традиция за „ Марица” от десетилетия. Върхът и вестникът са крепко свързани, защото от живописния циркус на Маричините езера в подножието на Мусала води началото си река Марица, дала име на вестника. Тазгодишният поход е отдаден на 30-годишнината от възраждането на медийния пазар на името „ Марица” като правоприемник на традициите на едноименното издание на великия възрожденец Христо Г. Данов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР