Нова вятърна турбина, която се изгражда сама може да направи

...
Нова вятърна турбина, която се изгражда сама може да направи
Коментари Харесай

Тази нова технология ще позволи на вятърните турбини да се изграждат сами

Нова вятърна турбина, която се построява сама може да направи цялостна гражданска война в бранша на вятърната сила. WindSpider е нов и огромен способ, който разрешава на вятърните турбини да се построяват сами, като отстранява нуждата от огромна част от типичния човешки труд, обвързван с построяването на една вятърна турбина.

Вятърните турбини са солидни и скъпи уреди. Всъщност самите лопатки на турбината постоянно са толкоз огромни, че за повдигането им е нужен кран или даже няколко. Това изисква гориво за работата им и хора, които да го/и ръководят, само че какво би било, в случай че можеше да премахнем огромна част от спомагателната работна ръка и кранът бъде вграден в самата турбина?

Това е концепцията на WindSpider. Този кран употребява самата кула на турбината, с цел да сложи другите елементи на турбината на мястото им.

И защото кранът е непрекъснато обвързван с турбината, той улеснява доста поддръжката, пренастройването и извеждането ѝ от употреба. Още по-впечатляващото е, че кранът може елементарно да бъде мащабиран до над 1500 тона без ограничавания във височината.

Това значи, че построяването на вятърни турбини, инсталирани на сушата и в морето, може да стане доста по-лесно, защото огромните елементи могат да се транспортират до мястото на турбината с транспортен съд и по-късно да се прикрепят към самата турбина, като се употребява вградената функционалност на крана в нея. Това е доста новаторска концепция, която към този момент се радва на огромен интерес от страна на вложителите и за това има основателна причина.

Наличието на по-широкомащабни енергийни решения като WindSpider може да ни помогне да разтеглим доста тези области на енергийната промишленост. Въвеждането на нови разновидности за вятърни турбини в последна сметка ще ни разреши да разчитаме по-малко на изкопаеми горива за произвеждане на сила, което ще ни разреши да понижим количеството на излъчванията на парникови газове, които се изпращат в атмосферата всяка година, подпомагайки изменението на климата.

Това е многоетапно решение, което води до усъвършенствания в голям брой области и нещо, за което мнозина ще се радват да видят повече. Кранът, създаден от компанията WindSpider в съдействие с Leirvik за основаване на здрав и устойчив куло кран ще обезпечи благонадежден и по-лесен достъп до построяването на вятърни турбини по целия свят.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР