Нова война се развихри в пловдивската структура на ГЕРБ заради

...
Нова война се развихри в пловдивската структура на ГЕРБ заради
Коментари Харесай

Нова война в ГЕРБ заради ремонти с европейски пари

Нова война се развихри в пловдивската конструкция на ГЕРБ поради пътните поправки на бул. „ Санкт Петербург” и в кв. „ Гладно поле”. Районните кметове желаеха оставка на зам.-кмета по строителство Пламен Райчев, а Здравко Димитров отсече: " Доволен съм от работата му и нямам желание да го избавям.

Кметът на регион „ Източен” Иван Стоянов този път подпали фитила на така и така обтегнатите връзки сред хората на кмета Здравко Димитров и някогашния градоначалник, в този момент народен представител Иван Тотев.



На конференцията в локалната централа на ГЕРБ останалите районни кметове поддържаха Стоянов и желаеха оставка на Райчев.

Преди това Иван Стоянов разгласява във фейсбук изострен коментар във връзка на многочислените тъжби на жители до кметството, че са блокирани, за какво по едно и също време се ремонтират ул. " Кап. Коста Паница ", " Ген. Радко Димитриев ", " Лев Толстой " и северното платно на бул. " Санкт Петербург ".

Районният кмет смята, че хората с съображение недоволстват от хаоса и укорява за неналичието на координацията огромната община, която напълно е поела провеждането на процедурата за публичната поръчка и сключването на договорите с компаниите. Районната администрация даже не е била поканена да взе участие със своя представител в тръжната комисия.

Ремонтите са на стойност близо 12 млн. лв. и се извършват с финансиране по Оперативна програма „ Региони в растеж”.

" Извинявам се пред жителите за неудобствата, само че няма по какъв начин да се ремонтират улици, без да се ограничи трафикът. Моля ги за повече самообладание, тъй като го вършим за положително ", разяснява Здравко Димитров.



Кметът акцентира, че е удовлетворен от работата на Пламен Райчев и означи, че той е един от хората, избавили 40 млн. лв. вложения от Европейски Съюз по Оперативна програма " Региони в напредък ".

" Парите щях да бъдат изгубени за Пловдив, в случай че не бяхме задвижили плановете при започване на мандата - през декември 2019 година ", подсети Димитров, намеквайки за наследството от предходния кмет, който и в този момент е водач на ГЕРБ в Пловдив.

Организацията на придвижването в кв. " Гладно поле " е съгласувана с КАТ. Задръствания и неудобства имаше в Кършияка, където към този момент завършва планът за воден цикъл, на бул. " Христо Ботев " и " Копривщица ", само че в този момент имаме добра инфраструктура, разяснява още Здравко Димитров.

Кметът описа, че онази вечер е минал в 20,30 часа из " Гладно поле " и видял, че строителите работят. В неделя ще се пусне придвижването по северното платно на бул. " Санкт Петербург ", увери Димитров.

И добави: " Не може с магическа пръчка да се прави ремонт. "

Според Здравко Димитров офанзивата на районните кметове е целенасочена и не е от изгода за ГЕРБ.

Свързани вести Будните жители за абсурда в ГЕРБ: Оставки – да! Но първо вашата, господин Алексиев!
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР