Нова версия се появи за смъртта на старши лейтенант Тодор

...
Нова версия се появи за смъртта на старши лейтенант Тодор
Коментари Харесай

Нова версия за смъртта на военния от Чешнегирово: Ексхумацията сочи убийство

Нова версия се появи за гибелта на старши лейтенант Тодор Манчев след осъществената ексхумация. 31-годишният военнослужещ беше открит мъртъв след случая с американски военни край пловдивското село Чешнегирово.
Още по тематиката
Ексхумацията е осъществена при започване на септември, заяви Българска национална телевизия, базирайки се на източници от следствието, което се води от Военна полиция. Открит е и патронът, станал причина за гибелта на Манчев.

Данните от новата експертиза сочат, че съдбовният изстрел е създаден отгоре-надолу, като патронът минава от горната част на главата.

Именно това е причина проверяващите да тръгнат по нова версия, че Тодор Манчев е станал жертва на съзнателно ликвидиране, което е скрито като самоубийство.

Военният бе открит в стаята си мъртъв след обучение на полигона Ново село дни след случая край пловдивското летище, когато американски военни нахлуха в индустриален завод, нямащ нищо общо с тренировките.

Още първоначално бе обявено, че става въпрос за самоубийство, тъй като военният служител на реда е бил умишлен за виновен за неналичието на съгласуваност и нахлуването в частен обект отвън територията на учението.

Случаят се проверява от Военна прокуратура.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР