Нова въздушна авиолиния открива Летище Пловдив. Тя ще свързва английски

...
Нова въздушна авиолиния открива Летище Пловдив. Тя ще свързва английски
Коментари Харесай

Нова авиолиния открива Летище Пловдив

Нова въздушна авиолиния открива Летище Пловдив. Тя ще свързва британски град Бирмингам с Пловдив. Полетите ще се извършват от авиокомпания Райънеър веднъж седмично от края на месец ноември 2024 година. 

“Новата линия е допустима с помощта на дейната връзка на екипа на летището с авиокомпанията и помощта на Фонда за развиване на Летище Пловдив - Южната врата на България. “, заяви изпълнителният шеф на Летище Пловдив Дойчин Ангелов.

Той  благодари на всички общини и юридически лица, които вземат участие във Фонда и подкрепят развиването на летището. 

„ След като открихме авиолинията до Манчестър, тази до Бирмингам  е поредната британска дестинация, с която запълваме картата на авиосвързаността с българските общности, които живеят и работят в Англия. Чрез нея се дава опция и на туристите от района на Бирмингам да посетят Пловдив и зимните ни курорти. Южен централен  район и България като цяло заслужават да бъдат все по-достъпни за чудесата и хубостите, които има по нашите земи, и за които има от ден на ден искащи да ги посетят. “, добави още Дойчин Ангелов. 

В момента седмично се извършват по 10 полета от Лондон до Пловдив, като и по един полет от Манчестър и Белфаст. Скоро се чака анонсирането на други атрактивни дестинации. 

Бирмингам е вторият по население град в Англия и се намира в графство Западен Мидландс. Градът наброява 1 085 400 жители и е на относително огромна надморска височина от 150 – 300 метра над морското ниво. Около целия град има хълмисти възвишения, които вършат панорамата много приятна. В града има университет, колежи имузеи. Споменава се от 11 век. В наши дни производството в Бирмингам не върви на толкоз високи обороти, само че за сметка на това градът се стреми да придобие лице на културна столица и магнетична туристическа дестинация. Бирмингам се подрежда на 4-то място във Англия по брой на посещаващи го туристи.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР