Нова вълна на коронавируса не се задава през лятото. Това

...
Нова вълна на коронавируса не се задава през лятото. Това
Коментари Харесай

Кантарджиев: Благодарение на мерките през пролетта ще имаме спокойно КОВИД лято

Нова вълна на ковид не се задава през лятото. Това съобщи проф. Тодор Кантарджиев , съгласно него това се дължи на ограничаващите ограничения напролет.

„ Смъртните случаи са малко, което е доста добре. През това време би трябвало да си починем поради психическата отмалялост, която се натрупа през последните месеци. Ваксинирането е най-важно - това е единственият метод да преборим болестта и третото нещо е контролът на границите и на клъстерите. Единичните случаи би трябвало да бъдат овладявани и в магазините, където се събират доста хора, да се носят маски “, добави той в ефира на БТВ.

Кантарджиев изясни, че данни на СЗО за Русия демонстрират, че там имаме нарастване с една трета на случаите, което не е особено за лятото.

„ При изискване, че личният състав на курортите ни е имунизиран, не чакам огромна заплаха от съветските туристи “, добави той и означи, че България е единствената страна, в която можеш да си избереш ваксина.

Професорът изясни, че през уикенда изнесените имунизационни центрове в парковете няма да работят поради горещото време, само че такива ще има в някои столични молове и две от читалищата.

„ Ако настъпи разновидност във вируса и се изисква смяна във имунизацията, то препаратите за имунизация, които България ще получи през 2022 година и 2023 година, ще бъдат усъвършенствани. Няма нужда от трета ваксина “, съобщи Кантарджиев.

Той означи, че имунизацията в страната сега буксува и това ще докара до верижен резултат.

 
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР