Нова вълна на инфекции с коронавирус се разпространява бързо в

...
Нова вълна на инфекции с коронавирус се разпространява бързо в
Коментари Харесай

Нова COVID вълна превзе Азия

Нова вълна на инфекции с ковид се популяризира бързо в Азия и в Австралия, принуждавайки управляващите да оправят предизвестия към жителите на района да вземат защитни ограничения за закъснение на разпространяването ѝ и да оказват помощ за попречване на претоварването на националните здравни системи, съобщи Ройтерс.

Новият растеж на случаите се дължи най-много на BA.4/5, подвариант на разновидността Омикрон.

Той съставлява в допълнение предизвикателство за управляващите, които към момента се борят с икономическите последствия от по-ранните талази на пандемията, като в същото време се пробват да избегнат следващото въвеждане или удължение на непопулярни ограничавания.

Fresh Коронавирус wave sweeps Asia, NZ warns of pressure on hospitals
— Reuters (@Reuters)
Правителството на Нова Зеландия разгласи през днешния ден, че ще бъдат предоставени безвъзмездни маски и бързи антигенни проби в опит да се облекчи натискът върху здравната система на страната.

Сега по време на зимата в южното полукълбо, Нова Зеландия се бори с приток по едно и също време и на заболели от коронавирус, и на заболели от грип пациенти.

„ Няма подозрение, че комбинацията от растеж на случаите на коронавирус и хоспитализациите, от най-лошия грипен сезон напоследък и от съответния дефицит на личен състав слага здравните служащи и здравна система под извънреден напън “, се споделя в изказване на Аеша Верал, новозеландската министърка, отговаряща за реакцията на държавното управление на COVID-19.

New Zealand offers free masks, rapid tests to combat Коронавирус surge
— Al Jazeera English (@AJEnglish)
Има съвсем 69 хиляди инфектирани с ковид в Нова Зеландия, чието население е 5,1 милиона души. 765 от инфектираните са приети в болница, което води до закъснение и анулация на плановите интервенции.

В Япония новите случаи на COVID-19 се повишиха до равнища, които не бяха регистрирани от предходната година. Правителството прикани хората да бъдат извънредно деликатни преди приближаващия дълъг уикенд и идните летни ваканции на учениците.

Япония заяви за съвсем 95 хиляди случая през вчерашния ден, а новозаразените пациенти са се покачили с 2,14 пъти спрямо предходната седмица, сподели представител на държавното управление. „ Броят на новозаразените пораства във всяка една префектура в Япония и наподобява, че вирусът се популяризира бързо “, сподели здравният министър Шигеюки Гото при започване на съвещание на комисията, отговаряща за обстановката с ковид и оправянето с разпространяването на болестта.

Japan warns of Коронавирус surge, Tokyo raises alert level
— Reuters (@Reuters)
Токио увеличи степента на паника до най-високо равнище.

„ Утре ще проведем среща на работната група, с цел да решим какви ограничения ще се вземат това лято, като имаме поради трендовете в страната и мненията на специалистите “, заяви пък Юрико Койке, губернатор на Токио.

Южна Корея беше хвалена в предишното за реакцията си при започване на пандемията, сходно на Нова Зеландия, само че доскоро случаите на болест в азиатската страна се утроиха до повече от 39 хиляди за седмица.

Selatan catat hampir 40.000 kasus Covid-19 di tengah gelombang baru - Anadolu Agency | Bahasa Indonesia
— Berita Covid (@beritacovid)
Власти и специалисти чакат новите случаи в Южна Корея да доближат 200 хиляди някъде към средата на август-края на септември. Властите възнамеряват и да разширят обсега на акцията за слагане на бустерни дози, само че се изключват каквито и да е строги рестрикции за въздържане на разпространяването на вируса.

Австралия предизвести, че може да бъде наранена от най-лошото си огнище на КОВИД-19 през последните няколко седмици, подклаждан от подварианта BA.4/5 на Омикрон. Властите споделиха, че могат да се чакат милиони нови инфекции, само че изключиха всевъзможни тежки ограничавания за управление на разпространяването им.

„ Преминахме този стадий. Вече не сме в ерата на локдауните и сходни неща “, сподели през днешния ден пред австралийско радио Марк Бътлър, министър на опазването на здравето на Австралия. Приемът в австралийските лечебни заведения е към този момент покрай равнищата, регистрирани при последното огромно разпространяване на Омикрон по-рано тази година, при което здравната система още веднъж беше под натиска на висок брой пациенти с Коронавирус и грип.

Докато случаите на болест в Тайланд се намалиха, то инфекциите в Индонезия набъбнаха, достигайки най-високия си брой от март месец насам. Новите случаи на болест и хоспитализациите във Филипините остават на ниско равнище, само че управляващите предизвестиха, че броят на инфектирани може да нарасне с най-малко 20 пъти до края на месеца.

Манила приканва от ден на ден хора да си слагат бустерни дози от имунизациите против COVID-19, а данните на здравното министерство демонстрират, че единствено една четвърт от искащите възрастни хора са получили първия си бустер към 12 юли.

Континентален Китай регистрира приблизително над 300 случая на вътрешно предаване на болестта дневно, което е повече по отношение на към 70 случая приблизително дневно през юни.

Стриктната политика на Пекин за „ нулев коронавирус “ оказва помощ за държането под надзор на локалните огнища на болестта и предотвратява претоварването на лечебните заведения.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР