Нова тв Уволниха дисциплинарно глухоням служител на Ботаническата градина в Балчик.

...
Нова тв
Уволниха дисциплинарно глухоням служител на Ботаническата градина в Балчик.
Коментари Харесай

Уволниха дисциплинарно глухоням служител на Ботаническата градина в Балчик

Нова тв Уволниха дисциплинарно глухоням чиновник на Ботаническата градина в Балчик. Близо 20 години той се грижи за фамозната сбирка от кактуси. Казусът взриви обществените мрежи, има и петиция в отбрана на Галин.

Галин е глухоням, живее с брат си в скромния апартамент на техните родители, а смисълът на живота му са цветята.

" Много обичам кактусите, те са животът ми. Знам всичко за тях - по кое време би трябвало да се поливат, по кое време заспиват, по кое време не би трябвало да се пипат ", изясни Галин Радков.

Близо 20 години от живота му са минали като градинар - в началото във Варна, а след това в Ботаническата градина в Балчик. Въпреки че не е висшист, Галин има изявления в задграничния теоретичен щемпел.

" Направих много стабилен указател на кактусите, който преди 2 години бе изнесен от Ботаническата градина ", сподели още той.

Също преди 2 години управлението на Софийския университет уволнява съвсем целия личен състав на Ботаническата градина отпред с шефа ѝ. Оттогава стартират и несгодите на Галин с новите му директни началници и сътрудници. Обвиняват го в обири на кактуси, постановат му редица дисциплинирани санкции, товарят го с непостижима работа.

" Започнаха да му слагат дилемите в писмен тип, тук една от дилемите, съгласно която за деня би трябвало да разсади 150 броя саксии с кактуси, което е невероятно ", сподели Радослав Радков - брат на Галин.

Илиян познава Галин от 8 години. Свързва ги заниманието им по развъждане на кактуси. През миналото лято двамата и техни задгранични другари решили да посетят Ботаническата градина, само че оттова не ги позволили поради наличието на Галин.

" Ние бяхме изумени, хората са пристигнали от Белгия - много сложен път, много средства, което беше доста противен потрес за нас, аз това го записах с телефона си ", споделя Илиян Стоянов.

На 7 ноември Галин се разделя със своята работа. Причината - физически конфликт с колежка. Мъжът твърди, че казусът е бил инсцениран, с цел да бъде дисциплинарно уволнен.  От Софийския университет отхвърлиха директен контакт с наш екип. В писмен отговор обявиха, че не одобряват един трудово-правен спор да бъде подменян с причини за ощетяване на човек в неравностойно състояние. Допълниха, че Галин е наказван неколкократно, само че до момента нито един път не е обжалвал. Уволненият ботаник удостовери, че това е по този начин, само че се оправда със своята юридическа непросветеност. Той обаче е твърдо решен да апелира дисциплинарното си уволняване в съда, за което получава поддръжка от представители на разнообразни организации и жители.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР