Нова тв Цяла нощ продължи разпитът на 57-годишния мъж, който в

...
Нова тв
Цяла нощ продължи разпитът на 57-годишния мъж, който в
Коментари Харесай

Психичноболен въоръжен мъж се барикадира в дома си! Близо 20 часа психолози преговаряха с него

 Нова тв Цяла нощ продължи разпитът на 57-годишния мъж, който в събота се барикадира в дома си в столичния квартал   " Овча купел ". Той беше обезоръжен малко след 19 часа в неделя, когато отряд " Кобра " нахлу в жилището му.

Преди това договарянията с психолози продължиха повече от 20 часа. Мъжът беше прегледан от екип на Спешна помощ. При прегледа той е бил спокоен и балансиран и не се е наложило да бъде приет в болница, оповестяват управляващите. Очаква се с прокурорска мярка да бъде отведен в психиатрично заведение.

В момента обстановката е спокойна. Въпреки това има полицейски чиновници, регионът продължава да е отцепен. Барикадираният мъж е живеел на последния етаж на блок 6 на столичния квартал " Овча Купел ". Хората са чули няколко няколко изстрела в събота вечерта.

" Вчера към 13 часа на телефон 112 е получен сигнал от мъж, притежател на охранителна компания. Той твърди, че незнайно лице, въоръжено с оръжие и с униформа, го е потърсило на адреса на офиса на компанията. Установява се, че преди два месеца това лице е било на събеседване със притежателя й, с цел да търси работа като помощник " Охрана ". След като не е утвърден се стартират редица от SMS-и, в това число и със опасност за ликвидиране и разпра със притежателя. Патрул от 6 РУП се явява на място, откакто открива самоличността и адреса на лицето, при опит да се влезе в контакт с него, в жилището се чува презареждане на револвера и стартира да се стреля. Което е заострило вниманието служителите на реда незабавно да изоставен стълбищната площадка. Във вчерашния ден има изстреляни над 2 пълнителя. Говорим за газово оръжие, което по закон е с осведомителен темперамент. След инспекция в нашите масиви ние сме безапелационни, че не е подавано такова съобщение до 6 РУП ", изясни гл. комисар Георги Хаджиев, шеф на Столична дирекция на вътрешните работи.  

Той добави, че санкцията за такова нарушаване е до 500 лв..

По информация на Нова телевизия мъжът страда от биполярно разстройство и шизофрения, лежал е и в психиатрия. Към момента той не е приет в болница. Днес следва да бъде направена експертиза. Ако се потвърди, че мъжът може да носи отговорност, ще му бъде повдигнато обвиняване за опасност за ликвидиране.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР