Нова твПромени в закона за туризма нажежиха страстите в парламентаНапрежение

...
Нова твПромени в закона за туризма нажежиха страстите в парламентаНапрежение
Коментари Харесай

Ще се върне ли нощният шум от дискотеките в големите курорти

Нова тв

Промени в закона за туризма нажежиха пристрастеностите в Народното събрание

Напрежение в Народното събрание при приемането на първо четене на измененията в закона за туризма.   „ Ябълка на раздора ” се оказа предлагането за продуктово зониране в курортите, което значи основаване на разнообразни зони - в това число такива без и със звук до късно през нощта.

Според признатите текстове право да дефинира кой курорт е със статут на народен ще има министърът на туризма. Досега това ставаше с решение на Министерски съвет. „ Обединените патриоти " и Българска социалистическа партия не се съгласиха с това.

„ Прехвърляне правото за предложение кои да бъдат и кои не национални курорти в Министерството на туризма в действителност съставлява една самобитна форма туристическа тирания, диктат ”, сподели Валери Симеонов.

От Министерството на туризма отвърнаха, че законопроектът е обсъждан в продължение на 3 години,тъй като националните курорти са лицето на българския туризъм. „ Защото е извънредно значимо да има явен юридически статут що е то народен курорт и какви са правата и отговорностите ”, разяснява министърът на туризма Николина Ангелкова.

Спорът продължи и за зонирането на курортите. То планува общинските препоръки да могат да дефинират разнообразни зони. Включително шумни и тихи.

"

Определят се зони, в които може да има звук сред 1 и 2 часа. 10:54 в случай че вие имате заведение някъде в Нац курорт, вие ще попаднете в вярната зона като си платите. 11:17 основава се среда за корупция ”, уточни депутатът Христо Проданов.

„ Няма да има никаква осведоменост, общинските препоръки ще вземат решение коя част от курорта да бъде шумна зона и коя тиха. Какво ще стане с този притежател на хотел, който е предназначил неговия хотел за фамилна  почивка, а попадне в шумна зона? ”, попита Валери Симеонов.

„ Това е обсъждано от ден първи с представителите от бранша. Трябва да има някаква рамка, някакви правила. Между първо и второ четене предлагането за продуктовото зониране ще бъде изчистено ”, сподели Николина Ангелкова.

Зонирането на курортите раздели и представителите на сектора. „ Няма по какъв начин без проект ние да твърдим, че ще се развиваме като туристическа дестинация. Така че това е едно положително начало ”, счита Георги Мицов- хотелиер.

„ Как ще районираме тъкмо? Оттук нататък, в случай че един посетител е привикнал да спи в хотел, който е в непосредствена непосредственост до Несебър, ще го преместим в непосредствена непосредственост до Св. Влас, тъй като в тази зона, която е до Несебър, към този момент ще бъде „ празненство зона ”.Ема да, но този екскурзиант е почитател на този хотел, по какъв начин по този начин ще го преместим? ”, разяснява Диана Колчева- ръководител на Клуб на хотелиера - Слънчев бряг.

Споровете ще продължат сред първо и второ четене на закона.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР