Нова тв Отново планини от боклуци пред блок Kармен в Kазанлък.

...
Нова тв
Отново планини от боклуци пред блок Kармен в Kазанлък.
Коментари Харесай

Саниран блок в циганска махала отново тъне в боклуци

 Нова тв Отново планини от отпадъци пред блок " Kармен " в Kазанлък. Неколкократно сме ви показвали репортажи с тази ужасна панорама, на която всекидневно стават очевидци и пасажерите от преминаващия на метри трен.

Боклукът към жп линията е изхвърлен от жителите на блока. Започнала е процедура по събиране на боклуците. От 2 години това се прави от жителите на квартал " Кармен ". Преди това тези действия са осъществявани от общината. От няколко дни боклуците се събират на камари пред блока.

" Това не е мястото на тези отпадъци. Ние работим това напълно да бъде отстранено и да бетонираме зад блока, с цел да се почиства елементарно ", съобщи Димитър Банев пред Нова тв.

Зад блока е комплициран цимент преди седмица. Жители на блока, със лични средства и дарения от църквата, са почистили част от задблоковото пространство. На изчистеното хората не престават да изхвърлят боклуците си.

" Хората по този начин са привикнали. Това им е останало като табиет. Пасторът дава всичко от себе си. С негова помощ ще престанат да хвърлят, той приказва на хората. Живеещите в блока са доста, има и доста деца ", съобщи Асен, който живее в блока.

От общината обявиха за, че край блок " Кармен " са разпръснали контейнери, които са повече от нужното. Те обаче не се пълнят. От общината са организирали и сметоизвозването.


Саниран блок в циганска махала тъне в боклуци
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР