Нова тв Нямам имунизационен сертификат. Не мога и да си изкарам.

...
Нова тв
Нямам имунизационен сертификат. Не мога и да си изкарам.
Коментари Харесай

Мангъров: Ще се ваксинирам само ако ми насочат пистолет!

 Нова тв Нямам имунизационен документ. Не мога и да си изкарам. Аз съм прекарал COVID-19 – явно пътем и безсимптомно. Имам антитела. Но такива като мен не могат да си извадят подобен документ, тъй като нямаме позитивен PCR или антигенен тест, не сме били под карантина или не сме имунизирани.  Това е неуместно. Целта на този документ е да се документира по някакъв метод, че индивидът, който го има, не е рисков за другите и е предпазен. Дори да е имунизиран, този човек  - може имунизацията да не е дала приемлив имунен отговор ". Това съобщи в студиото на " Събуди се " доцент Атанас Мангъров,  началник на Коронавирус клиниката в Инфекциозна болница.

Според него, когато човек един път е изкарал някаква зараза, той образува антитела. " С течение на времето те понижават. Но в тялото му остават по този начин наречените " кафези на паметта " - и когато човек се срещне със същия този вирус, тези кафези образуват антитела и го пазят. Това е писменост на имунологията ", акцентира той.

Клетките, които са произвели антителата си остават – без значение какъв брой време е минало от болестта, акцентира доцент Мангъров. " Ще се имунизирам единствено в случай че ми насочат револвер към главата - или в случай че ми създадат предложение, което не мога да откажа. Хора се ваксинират, с цел да отидат в Гърция. Ако човек в прекарал COVID-19 – той няма потребност да се ваксинира. Той няма да се разболее – даже от новите разновидности на вируса ".

Доцент Мангъров разяснява и самодейността в к.к. " Албена ", където оферират по 500 лв. на личния състав, с цел да се ваксинира, с цел да се усещат по-спокойни и работещите, и гостите на курортния комплекс.

" По принцип е хубаво човек да се имунизира. Но преди този момент, съответно при тези ваксини, хората подписват осведомено единодушие, с което ги осведомят, че каквото и да им се случи – е на негова отговорност. Тези неща, които могат да се случат – ще станат след време ", уточни Мангъров.

По думите му той не демотивира никого да се имунизира. " Всеки човек би трябвало персонално да вземе това решение. Затова е и това осведомено единодушие ".

На въпрос дали е склонен, в случай че не се имунизира - да заплати за лекуването си, в случай че се разболее от COVID-19, доцент Мангъров беше безапелационен: " Това е скандално предложение на доцент Ангел Кунчев. Всеки от нас заплаща здравни осигуровки. И в случай че ще действаме по метода, по който споделя доцент Кунчев, няма да ги заплащам, а ще заплащам, когато се наложи. Това е срамно ".

Повече гледайте във видеото.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР