Нова твМартеницата гигант е сътворена с общи усилияНавръх Баба Марта

...
Нова твМартеницата гигант е сътворена с общи усилияНавръх Баба Марта
Коментари Харесай

40-метрова мартеница украси Лакатнишките скали

Нова тв

Мартеницата колос е сътворена с общи старания

Навръх Баба Марта - 40-метрова мартеница-гигант украси лакатнишките скали. Във Видин пък стотици деца изобразиха признака на града - крепостта " Баба Вида " в жива мартеница. Мащабната украса в бяло и алено се спусна върху Лакатнишките скали пред очите на най-взискателната публика и в наличието на цели две Баби Марти.

Мартеницата колос е сътворена още веднъж с общи старания – платът е подаяние, а зад шевната машина застава Йорданка Тодорова. Нищо обаче нямаше да е допустимо без планинските спасители, чиито старания бяха възнаградени с бурни овации. В гара Лакатник се надяват новата облага да притегли повече туристи и да раздвижи локалната стопанска система. За най-щастливите празнуващи обаче, благосъстоянието се измерваше по различен метод.



Във Видин могат да се похвалят и с друго - върхът на Гинес за най-дълга мартеница принадлежи точно на тях - откакто през 2015-та създадоха 16 000 метрова плетеница от бели и червени конци.

Репортери: Яна Николова, Биляна Борисова

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР