Нова тв Жена, жертва на убийство, присъства в избирателните списъци. Става

...
Нова тв
Жена, жертва на убийство, присъства в избирателните списъци. Става
Коментари Харесай

Как името на убита брокерка се оказа в избирателните списъци?

 Нова тв Жена, жертва на ликвидиране, участва в изборните описи. Става въпрос за брокерката от Бургас Теодора Бахлова. Разследването сподели, че 46-годишната жена е била убита преди година. До през днешния ден обаче, по документи, тя продължава да се води жива, описа щерка й пред Нова телевизия.

Следите на Теодора Бахлова се губят на 28 октомври 2020 г. По данни на полицията дамата е била убита още в деня на изгубването си. През август останки от тялото на брокерката бяха открити на бургаските гробища. Месеци след нещастието дъщерята на убитата сигнализира, че на фамилния адрес не престават да идват сметки на името й.

" Получавам от Община Бургас писма за налози, за осигуровки. Да не приказваме че е и в листите за гласоподавателите. Това е цялостен абсурд. Майка ми се води жива, където и да отидете тя се води жива ", сподели Християна Радоева, щерка на умрялата жена.

Бахлова е вписана даже в регистрите на изборните описи. Попада в секция 72 в квартал " Драгалевци ". Адрес, на който е живяла преди да се реалокира в Англия.

" Това е идващият парадокс. Възможно е да се забави още експертизата ", съобщи юрист Димитър Вълчев.

Вече трети месец Християна посещава институции и пробва да изясни обстановката, в която се намира. Въпреки, че всички са чули за бруталното ликвидиране, формален документ, удостоверяващ гибелта дъщерята няма.

" Обяснявам им, че майка ми не е жива. И те ми споделят " Да, разбираме ви, само че ни покажете някакъв ден. И аз в действителност се слагам в една извънредно патова обстановка. Обадих се в Съдебна медицина. Там ми дадоха отговор, че няма по какъв начин да ми издадат документ. Трябва да ми издадат документ от прокуратурата. След това подадох два пъти молба до прокуратурата и искът ми беше безпочвен ", изясни щерка й.

От Бургаската окръжна прокуратурата дават отговор, че настояването на Християна и юристът й е безпричинно. Останките от тялото ще бъдат арестувани до издаване на тройна съдебно-медицинска и химическа експертиза и за вероятно следващи следствени работи.

Потърсихме отговор и от Съдебна медицина. От там са обяснили пред Нова телевизия, че досъдебното произвеждане продължава, а без позволение на наблюдаващия прокурор не може да бъде издадено известие за гибел. От окръжна прокуратура отхвърлят коментар по проблема.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР