Нова твБолсонаро се поддаде на натиск отвън, протести искат оставката

...
Нова твБолсонаро се поддаде на натиск отвън, протести искат оставката
Коментари Харесай

Бразилия изпраща армията да се бори с големите пожари в Амазония

Нова тв

Болсонаро се поддаде на напън извън, митинги желаят оставката му

Бразилия изпраща армията да се бори с огромните пожари в Амазония. Под натиска на интернационалната общественост президентът Жаир Болсонаро издаде декрет да бъдат пратени бойци в естествените паркове, индианските резервати и някои гранични региони на голямата гора. Междувременно митинги в няколко страни подлагаха на критика бездействието на властта в Бразилия.

Първоначално президентът се съпротивляваше, както на данните от бразилските организации за размера на бедствието, по този начин и на натиска от чужбина. След като пожарите се трансфораха в интернационален проблем, Жаир Болсонаро се появи по малкия екран и разгласи нови ограничения за битка с огъня, като упрекна за бедствието природата.



" В момента е обичайно изсъхнал и парещ интервал в Бразилия. По това време пожари в Амазония има постоянно. Когато има повече дъждове, пожарите са по-малко. В горещи години като 2019-та, пожарите са с по-голяма периодичност. Въпреки това, те не са отвън междинните индикатори за последните 15 години ", сподели Болсонаро.

Много хора в Бразилия упрекват президента за пожарите. По-крайните считат, че негови хора ги палят, с цел да разчистват гората за земеделие. По-умерените виждат негова косвена виновност. Болсонаро поддържа по-мащабна сеч в Амазония, което локални спекуланти приели като сигнал, че могат да работят на районно равнище. Това изкара десетки хиляди по улиците в Рио де Жанейро и Сао Пауло, които стачкуваха против президента.

Протестите надалеч не са единствено в Бразилия. В Аржентина и Перу имаше демонстрации против Болсонаро, като на моменти се стигна до блокиране на придвижването, вълнения и напрежение. Пред редица бразилски посолства по целия свят също се събраха демонстанти, които желаеха държавното управление на южноамериканската страна да гаси пожарите.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: