Нова тенденция е младите хора да инвестират в картини Нова

...
Нова тенденция е младите хора да инвестират в картини Нова
Коментари Харесай

Нова тенденция: Все по-млади хора инвестират в картини

Нова наклонност е младежите да влагат в картини

„ Нова наклонност е младежите да влагат в картини. Публиката се обновява, поколенията се менят и по-младото потомство стартира да демонстрира интерес към това, с което ние се занимаваме. Основната маса от колекционери са една част от хората, която стартира да застарява, което е напълно обикновено ”. Това съобщи пред БГНЕС Юлия Върбанова, притежател на антикварен магазин.

Върбанова съобщи, че в последно време хората, и по-точно младежите са почнали да влагат в изкуство, т.е в картини и то най-вече от български живописци. Тя добави, че това е обикновено, тъй като въпреки всичко се намираме в България.

Върбанова сподели, че желана техника е маслена живопис. Тази техника наподобява по-сериозна на хората, които желаят да влагат или най-малко такова е обяснението сега. Част от хората даже се поучават с Върбанова, тъй като самите нямат визия от пазара на картини и изкуство, не са на ясно, не познават доста създатели. Според нея това е верен метод.

„ Разбира се има и хора, които търсят тъкмо избран тип произведения – морски пейзажи, да вземем за пример ”, описа собственичката на антикварен магазин.

В последните месеци, по нейни наблюдения, наклонността е да се влага в картини и то от младежи, които имат опция.

Цените на картините в България не са индексирани и не са се повишили с повишаването на инфлацията. „ Изкуството в България не е скъпо, макар растящите цени и нарасналата инфлация. То е едно от евтините артикули, в случай че мога по този начин да го нарека, несъмнено ”, съобщи Юлия Върбанова.

Тя не изключи опцията цените на картините да се покачат в бъдеще: „ Лека бавно ще стартират да се повишават цените на картините. Предполагам, че и това ще стане, само че към този момент към момента няма фрапантен скок в цените, да не кажа, че изобщо няма “.

Юлия Върбанова сподели, че хората търсят картини, които са на известни български създатели, само че и също по този начин има вложители, които търсят картина, която да им хареса и не се въздействат от нейния създател. Тя показа, че цените на картините варират и някой са по-скъпи от други поради създателя им.

„ Има картини, които са на доста по-високи цени, в сравнение с другите. Популярен остава Владимир Димитров Майстора. Името на майстора има значение, то спри зад картината и това към този момент е един знак. Разбира се има и хора, на които би трябвало да им хареса картината “, сподели още Юлия Върбанова. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР