Нова стратегия за развитие на Пловдивския панаир предвижда там да

...
Нова стратегия за развитие на Пловдивския панаир предвижда там да
Коментари Харесай

Панаирът в Пловдив става културна ценност

Нова тактика за развиване на Пловдивския панаир планува там да се организират международни стопански конгреси, онлайн събития и платформи, фестивали, образования, както и стартъп събития.

Концепцията е направена в Министерство на стопанската система и следва да бъде оповестена. Тя планува да  се  стабилизират и подобрят финансовите индикатори на сдружението, с цел да върне рухналия през последното десетилетие интернационален авторитет на панаира. Ще се преформатира управническата конструкция, а постройките ще бъдат вписани в листата на недвижимите културни полезности. Така ще се стопират изкушенията на мястото му да изникнат жилищни или търговски комплекси.

Още при започване на предишното лято министърът на икономиката Богдан Богданов даде явен знак, че страната ще си върне основната роля в Пловдивския панаир,

с цел да стопира опитите на предприемача Георги Гергов да овладее целия надзор там, Тогава общината във Варна по времето на кмета Иван Портних трансферира акциите в сдружението на компанията на Гергов “Пълдин туристинвест ”, а пловдивската община или не съумя,или не изиска да спре това. На процедура по този начин предприемачът усили каузи си в панаира, и от 50.3% получи надзор над 79.3% от акциите.

До дни министърът и новият кмет на Варна Благомир Коцев сядат на една маса, с цел да обмислят най-бързата тактика по какъв начин страната може ди си върне въздействието в панаира в Пловдив.

За контрола над интернационалния изложбен център от години се водят разногласия. През 2023 година Богданов стартира следващ опит за съживяването на сдружението, само че по тази причина страната би трябвало да резервира собствеността си в него. През в този момент предходната седмица се включи Благомир Коцев, който съобщи, че акциите от Пловдивския панаир би трябвало да бъдат върнати на страната.

Радвам се, че имаме единодушие с Благомир Коцев. Ще създадем срещи с него, в случай че е належащо и с представители на общинския съвет във Варна, коментира Богданов и добави, че министерството на стопанската система би трябвало да влезе в ролята си на акционер в Пловдивския панаир, с цел да се развива и върне равнището, на което е бил. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР