Нова социална услуга за лица с психични разтройства се разкрива

...
Нова социална услуга за лица с психични разтройства се разкрива
Коментари Харесай

Разкриват нова социална услуга за лица с психични разтройства в Ловеч

Нова обществена услуга за лица с психологични разтройства се разкрива в Ловеч . За задачата кметът на общината Корнелия Маринова е подписала с Управляващия орган на оперативна стратегия " Развитие на човешките запаси " контракт за осъществяване на план за нова дълготрайна грижа за възрастни и хора с увреждания, оповестяват от общинската администрация.

Проектът е на стойност 272 000 лв., а интервалът за осъществяване - 16 месеца, считано от 1 февруари.

Част от плануваните действия са назначение на личен състав, правене на вътрешни правила за активността на услугата и пренасяне на потребителите, доставка на обзавеждане и съоръжение, основаване на Център за грижа за лица с психологични разстройства и даване на услугата.

Центърът е с потенциал 15 места , като към този момент е построена подобаваща инфраструктура по различен план, осъществен от Община Ловеч. Преустроената, оборудвана и обзаведена постройка се намира в двора на Държавната психиатрична болница в Ловеч.

Ще бъдат разкрити 12 работни места.

Потребителите ще бъдат изведени от профилирани институции и Държавни психиатрични лечебни заведения, както и лица от общността, чакащи за настаняване, избрани от Агенция за обществено подкрепяне.

Целта на плана е да се сътвори опция за самостоятелен и заслужен живот на лица с психологични разстройства.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР