Нова схема за измама на възрастни хора в Монтана. Този

...
Нова схема за измама на възрастни хора в Монтана. Този
Коментари Харесай

Нова схема за измама на стари хора. Вижте каква е клопката

Нова скица за машинация на възрастни хора в Монтана. Този път мошениците намесват кметовете на селата. Примамват пенсионери, сякаш да правят услуга на локалната власт. Причакват ги тъкмо в дните, в които взимат пенсия. Каква е клопката, описа в репортаж Нова телевизия.

Георги и Петкана от монтанското село Громшин са излъгани по един и същи метод, към пазара и гарата в Монтана. В деня, в който взели пенсиите.

„ Дойде при мен и сподели, чичо взел съм на кмета тези неща за кмута, само че би трябвало да ги платиш”, споделя Георги Захариев, пострадал.
Без да се замисля Георги му дал 40 лв. за бушони предопределени за автомобил, които в магазина не костват повече от лев. Мнимият прочут на кмета, обаче видял, че дядо Георги има пари и му споделил да изчака, с цел да му даде още една опаковка.

А за по-достоверно даже му дал да приказва по телефона с кмета, който удостоверил за поръчката. Георги обаче изобщо не схванал, че приказва със напълно различен човек - също участник в лъжливата скица.
„ Той го набра, той всичко и ми сподели това е кмета. Не се усъмних по никакъв начин”, споделя още Георги.

Минало седмица и Георги решил да занесе бушоните на кмета. И по този начин лъснала измамата.

„ Попитах го какво ми носи и той извади единия блистер с бушони от джоба. И го запитвам тези бушони защо са ми. И той ми сподели, не помни ли, нали приказвах с теб на пазара”, споделя Андрей Кръстев - кмет на село Громшин.

И баба Петкана си мислела, че оказва помощ на кмета. На пазара в Монтана, минути откакто взела пенсията, изгоря ла с 24 лв..„ Дойде при мен и ми сподели да предам това на кмета и аз му споделих, няма проблеми”, спомня си Петкана Гълъбова. В пакетчето имало електронна платка. Баба Петранка нямала тъкмо и му дала 40 лв..
„ И той отиде да ги скапе. И ми върна 15 лв. и една закуска, че не е имало да му развалят”, изяснява Петкана Гълъбова.
След това се прибрала и право при кмета, с цел да му занесе пратката. Тогава схванала, че в действителност не му е направила услуга.

Според Георги и Петкана, измамникът е еднакъв. И поучават никой да не дава пари на никого.

Полицията стартира инспекция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР