Нова сграда, оборудвана с най-модерни технологии, ще бъде обособена в

...
Нова сграда, оборудвана с най-модерни технологии, ще бъде обособена в
Коментари Харесай

Община и бизнес заедно за развитието на Благоевград! Карлсберг България ще открие нова CAN линия в пивоварната си в Благоевград, компанията получи сертификат за инвестиции клас „А“

Нова постройка, оборудвана с най-модерни технологии, ще бъде обособена в индустриалната база на Карлсберг България в Благоевград. В нея ще бъде построена поточна линия за произвеждане на бира в кенове от 0.5 л. Очакваният старт е през първата половина на 2023 година, което ще разреши на компанията да разшири портофолиото си от продуктови нововъведения, следвайки най-високите интернационалните и национални стандарти за качество в пивопроизводството.

В резултат на взаимни старания сред Община Благоевград и Карлсберг, и с поддръжката на Българска организация по вложения, компанията получи документ за вложения клас „ А “. Той бе публично връчен от Стефан Савов, заместник-министър на нововъведенията и растежа и Богдан Богданов, изпълнителен шеф на Българска организация за вложения (БАИ).

Собствената инвестиция, която предприятието ще направи е 23 млн. лв., като по линия на получения документ клас „ А “, компанията има право на насърчителни ограничения в посока създаване на пътна инфраструктура за достъп до обекта на стойност до 20% от цената на инвестицията и ускорено административно обслужване. Тези ограничения ще бъдат финансирани от Министерство на нововъведенията и растежа и в съответния случай, по избор на компанията вложител, ще бъдат вложени в създаване на спомагателна инфраструктура.

„ Инвестицията, която ще бъде направена от Карлсберг в Благоевград, е в действителност от голямо значение, изключително поради икономическата обстановка, освен в България, само че в международен мащаб. Тя ще даде опция за трудова претовареност, от каквато безспорно има потребност. Компанията е един сериозен шеф на територията на регионалния център и аз в действителност съм задоволен, че успяхме да окажем поддръжка, с цел да може тя да получи документ за вложения клас „ А “.

Община Благоевград, в мое лице, ще продължи да оказва подпомагане на бизнеса, тъй като имам вяра, че единствено дружно можем да се оправим “, разяснява кметът Илко Стоянов. По време на формалното връчване на документа за вложения клас „ А “ в базата на Карлсберг, кметът бе съпроводен от шефа на дирекция „ Икономическо развиване и ръководство на собствеността “ към Община Благоевград Гергана Муртова.

„ Като водещ производител в бранша, за нас е значимо да влагаме освен в нови технологии и индустриални мощности, само че и в икономическото, общественото и културното развиване на районите, в които оперираме. Компанията разполага с две пивоварни – в град Шумен и в Благоевград, както и с логистични и търговски центрове в цялата страна.

Осигуряваме работни места на повече от 500 души. С новата CAN линия планираме да разтеглим производството и заетостта в компанията, тъй като имаме вяра, че нововъведенията и взаимните планове са метод да допринесем за едно по-устойчиво бъдеще. Тя ще ни разреши също по този начин да произвеждаме бира в кен опаковки тук, в България, вместо да внасяме от прилежащи страни “ – разяснява Войчех Жабински, Изпълнителен шеф на Карлсберг България.

Историята на Карлсберг България стартира в далечната 1882 година, когато в Шумен идва чешкият занаятчия пивовар Франц Милде и дружно с предприемчиви шуменци слага началото на една от най-старите пивоварни в България – Шуменско питие.

След 2002 година Шуменско питие става част от огромното семейство на международния датски тръст Карлсберг. През август 2004 година акционерите на компанията гласоподават смяна във компанията на сдружението на Карлсберг България АД. През септември двата завода – Шуменско питие и Пиринско питие – сплотяват запаси и активи под името Карлсберг България.

Днес Карлсберг България е една от най-динамичните и бързо разрастващи се компании в сектора, водач на пазара на бира у нас.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР