Нова сграда на 116-ата детска градина Мусала за пет групи

...
Нова сграда на 116-ата детска градина Мусала за пет групи
Коментари Харесай

Кметът на София и шефът на СОС откриха нова сграда на детска градина в район „Витоша“

Нова постройка на 116-ата детска градина " Мусала " за пет групи със 125 деца бе открита през днешния ден в регион " Витоша " от кмета на София Йорданка Фандъкова, ръководителя на Столичния общински съвет Георги Георгиев, кмета на регион " Витоша " Теодор Петков. 

 

Децата на 116-та градина се образоват в три разнообразни здания, което бяха в доста неприятно положение, уточни кметът. Две към този момент са подготвени, следва до края на годината да завърши строителството на третата  постройка на детската градина. В регион " Витоша " следва до края на годината да стартира строителството на още една детска градина,  а в " Манастирски ливади Запад " -  градеж на учебно заведение, осведоми кметът.

 

Тя акцентира, че " Витоша " е един от регионите с максимален дефицит тук-там в детските градини, по тази причина и тук вършим най-големите вложения. По думите ѝ е доста значимо, че кметът на региона е задоволително деен и съблюдава периодите, управлява процеса, тъй като има региони, в които това не се случва и програмата на кмета за строителство на детски градини се забавя.

 

Преди няколко дни беше открита санирана детска градина във Владая, с което приключихме ремонта на всички остарели здания на детски градини в регион " Витоша ". Това е регионът, в който следва единствено да разширяваме базите и да строим нови градини, сподели кметът. 

 

Кметът на " Витоша " Петков сподели, че преди месец стартира построяването на нова ясла в Бояна. Предстои да стартира и строителство на детска градина в " Карпузица " за седем групи. Той сподели, че за седем години, откогато е кмет, това е осмата постройка на детска градина, която е разкрил.

 

 

Източник БТА
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР