Нова революционна технология за идентификация на микроорганизми единствено в лабораторията

...
Нова революционна технология за идентификация на микроорганизми единствено в лабораторията
Коментари Харесай

Нова революционна технология единствено в лабораторията на МБАЛ ВИТА

Нова революционна технология за идентификация на микроорганизми само в лабораторията на МБАЛ ВИТА

към и към този момент е оборудвана с нова революционна технология за идентификация на микроорганизми. Autobio autof ms1000 е MALDI-TOF технология с най-богатата база данни, включваща повече от 17000 варианта. Тя разрешава прецизна идентификация на микроорганизмите в границите на 10 минути, спрямо досегашните способи, които изискваха часове очакване и работа.

Напоследък този способ за идентифициране на микроорганизми става все по-широко публикуван в света. Той е доста прецизен и бърз. Времето за идентифициране на изолирани чисти култури може да бъде доста понижено спрямо стандартните способи. А точно – от 24 до 48 часа за бактерии и от 36 до 48 часа за гъбички, до момента в който другите способи изискват най-малко пет дни. Използването на MALDI-TOF MS понижава разноските за проучвания и усилва лабораторната продуктивност.

 Нова революционна технология в лабораторията на МБАЛ ВИТА

Идентификацията е основен стадий в слагането на микробиологична оценка след посявката на пробите, защото отделя естествената от патогенната микрофлора и разрешава вярното залагане и интерпретация на антибиограмата и последващото антибиотично лекуване.

Така се пести време на пациента, понижава се вероятността от неправилна диагноза и лекуване, икономисва се ненужно пиянство на недействащи антибиотици и се покачва качеството на лечение на пациента.

Вита е единствената МБАЛ в София с Autobio autof ms1000 технология, гарантираща на своите пациенти надеждна микробиологична диагностика и по-нататъшен надзорен скрининг.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР