Нова програма за изследване на Венера, включително изпращане на поне

...
Нова програма за изследване на Венера, включително изпращане на поне
Коментари Харесай

Русия с програма за изследване на Венера

Нова стратегия за проучване на Венера, в това число изпращане на най-малко три проучвателен устройства, ще бъде създадена в Русия, а главните ѝ стадии ще бъдат показани през 2021 година. Това заяви научният шеф на Института за галактически проучвания Лев Зелени във връзка годишнината на института, съобщи БГНЕС.
" Има концепция да се направи не обособен план, а стратегия, която включва няколко задачи ”, сподели Зелени.
Според учения първата експедиция по програмата ще бъде " Venera-D ", стартирането на която е планувано за края на това десетилетие. Той разясни, че задачите ще включват проучвания на почвата и атмосферата.
" Venera-D ", която сега се създава ще бъде включена в идната Единна галактическа стратегия. Преговорите с американците, които съгласно проектите ще бъдат сътрудници в плана, са планувани за октомври. Въпреки това, заради обстановката с ковид, " към момента не е ясно по какъв начин ще стане това, може би договарянията ще се проведат в отдалечен формат ", добави ученият.
Съветският съюз изпрати няколко автоматизирани станции за кацане на планетата, в това число сондата " Венера-13 ", която работи в нападателната атмосфера на Венера при температура от съвсем 500 градуса по Целзий за рекордните 2,5 часа. Изследванията на Венера са значими както във връзка с предотвратяването на евентуална парникова злополука на Земята, по този начин и в търсенето на следи от извънземен живот.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР