Нова програма ще подкрепя спортистите на възраст между 18 г.

...
Нова програма ще подкрепя спортистите на възраст между 18 г.
Коментари Харесай

Създават нова програма в подкрепа на юношеския и младежкия спорт

Нова стратегия ще поддържа спортистите на възраст сред 18 година и 23 година, когато се реализира преходът сред юношеския и младежкия спорт.

Това бе и главната тематика по време на среща сред премиера Николай Денков, министъра на младежта и спорта Димитър Илиев и българския баскетболист от международна големина Александър Везенков.

Периодът, за който е ориентирана програмата, е основен, с цел да може положителните резултати, които младите ни очаквания реализират, да бъдат продължени в елитния спорт.

" Вие сте ентусиазъм за всички българи. Убеден съм, че Вашият триумф ще бъде тласък за децата ни да стартират да спортуват интензивно ", обърна се министър председателят към втория българин, който ще играе в Националната баскетболна асоциация на Съединените щати (NBA).

Александър Везенков съобщи подготвеност да взе участие в подготвяната национална акция за поощряване на всеобщия спорт. В нея ще бъдат привлечени част от огромните български спортисти.

Спортната инфраструктура в София и в държавните спортни учебни заведения към Министерството на младежта и спорта също бяха разисквани на срещата. Стана ясно, че нови целеви стратегии ще обезпечат средства за ремонт и рационализация.

Министър-председателят връчи на Везенков почетен плакет за необикновен принос към българския спорт, а баскетболистът му подари своята фланелка с номер 41, с която до неотдавна се състезаваше за първенеца на Гърция " Олимпиакос ". От министър Илиев Александър Везенков получи българско знаме, което при успехите в Съединени американски щати гордо да развява на игрището на " Сакраменто кингс ".

Александър Везенков е вторият българин след Георги Глушков, който ще играе в NBA. Най-добрият български състезател за 2022 година подписа тригодишен контракт със " Сакраменто кингс ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР