Нова порция чатове между бизнесмена Пламен Бобоков и президентския съветник

...
Нова порция чатове между бизнесмена Пламен Бобоков и президентския съветник
Коментари Харесай

Нова порция чатове Бобоков-Узунов: Гражданство, криминални регистрации и два Майбах-а

Нова порция чатове сред предприемача Пламен Бобоков и президентския консултант Пламен Узунов бе публикувана от прокуратурата в понеделник. По-рано същия ден Бобоков бе на разпит по делото за търговия с въздействие, формирано от спецпрокуратурата, която преди този момент иззе телефона му и стартира да преглежда с кого и какво е комуникирал.

Братята Пламен и Атанас Бобокви, съществени притежатели на " Приста ойл " и компанията за произвеждане на акумулаторни акумулатори " Монбат ", са обвинени и като участници в незаконна група, дружно с някогашния зам.-министър на екологията Красимир Живков, поради скица с импорт и преправка на рискови боклуци. Разследващите подозират, че рисковите боклуци от ръководения от Бобокови цех за батерии не са били съответно обезвреждани. По това дело в понеделник бе разпитан някогашният началник на " Лукойл " Валентин Златев.

Миналата седмица прокуратурата даде гласност на диалозите на Бобоков с Узунов и с някогашния областен прокурор на Русе Николай Николов. От тях излиза наяве, че президентският консултант е изпратил на Пламен Бобоков решение на Върховния административен съд (ВАС) преди то да бъде публично оповестено. Магистратът Николов пък търси подпомагане за нов мандат отпред на русенската прокуратура. Самият Бобоков призна, че е лобирал за преизбирането му, тъй като Николов бил честен прокурор, само че изясни, че не смята това за търговия с въздействие. Според Бобоков всички назначения в Русе минавали през регионалния координатор на ГЕРБ Пламен Нунев.

Гражданство

От новите чатове излиза наяве, че Бобоков е изпратил е на Узунов молба на съветски жител за приемане на български паспорт. Тя е била подадена през август 2017 година Тогава руснакът е кандидатствал за поданство по каналния ред, само че молбата му е била отхвърлена поради възражения от ДАНС. Службата смятала, че чужденецът може да е опасност за националната сигурност и по тази причина дала отрицателно мнение.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР