Нова партия ще бъде основана в Германия, предадоха ДПА и

...
Нова партия ще бъде основана в Германия, предадоха ДПА и
Коментари Харесай

Бивш шеф на контраразузнаването прави нова партия в Германия - Съюз на ценностите

Нова партия ще бъде учредена в Германия, предадоха ДПА и Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция.

Решението е взето от водача на дясноориентирания, свръхконсервативен Съюз на полезностите Ханс-Георг Маасен и неговите съидейници. Движението " Вертеунион " (Werteunion, Съюз на ценностите) реши да се обособи като партия със същото име през днешния ден на заседание при закрити порти, прецизира Ройтерс.

Маасен е някогашен началник на немската организация за вътрешно разузнаване, чието публично название е Федерална работа за отбрана на конституцията. Той бе уволнен по съмнения в омаловажаване на принуждение над мигранти, напомня ДПА.

Мнозинството от бъдещите членове на новата партия до момента са се заявявали като симпатизанти на най-голямата опозиционна партия - Християндемократически съюз (ХДС). Делегатите на събранието на Съюза на полезностите са упълномощили Маасен " да задвижи основаването на консервативно-либерална партия под това име ".

Агенциите означават, че това ще е втората новосъздадена партия в Германия за актуалната година, откакто при започване на месеца Сара Вагенкнехт публично учреди своята партия " Алианс на Сара Вагенкнехт ".

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР