Нова опасна мода в TikTok – медицински специалисти алармират, че

...
Нова опасна мода в TikTok – медицински специалисти алармират, че
Коментари Харесай

Нова опасна TikTok мода: Потребители залепят устите си, докато спят

Нова рискова мода в TikTok – медицински експерти сигнализират, че от ден на ден консуматори в обществената мрежа залепят устите си с тиксо до момента в който спят, оповестява Си Ен Ен.

Проверка на медията откри, че нито един видеоклип по тематиката не върви с предизвестие, че практиката може да бъде рискова за здравето. Една от инфлуенсърките споделя, че залепянето на устата по време на сън в действителност е от огромна изгода за подмладяването. " Залепям устата си всяка нощ. Хубавият сън е доста значим за закъснение на остаряването и да изглеждаш и да се чувстваш добре ", показва тя, написа bTV.

Видеоклиповете от този вид са хиляди.

Залепянето на устата е изключително при сънна апнея. Повече от 1 милиарда души на възраст от 30 до 69 години по света страдат от това положение. При тях залепянето на устата даже може да се окаже съдбовно, защото хората със сънна апнея нямат различен метод за дишане с изключение на през устата в някои от случаите.

Защо дишането през устата може да е рисково?

Както доста от известните неща в TikTok, и залепянето на устата по време на сън не е ново събитие.

В продължение на години хората са търсили метод да спрат отварянето на устите си по време на сън и с положителни аргументи. Дишането през устата може да докара до хъркане, несъразмерна жадност и неприятен мирис на сутринта. С времето този метод на дишане предизвиква повреждане на зъби, както и разбъркването им.

Хъркането и дишането с отворена уста може да бъде и признак на сънна апнея – съществено нарушаване на съня, което се получава, когато дишането е прекратено по време на съня. При сънната апнея дихателните пътища се блокират, а мускулите, които управляват дишането, стопират да се движат. По този метод мозъкът и останалите елементи на тялото не могат да се снабдят с задоволително О2.

Защо дишането през носа е най-хубаво?

Експерти са безапелационни – дишането през носа е по-здравословно. Малките косъмчета в ноздрите ни филтрират прахуляк, алергени и микроби.

Дишането през носа също насища въздуха с влага. Дишането по този метод понижава и кръвното налягане.

 

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР