Нова надежда за успешно лечение на рак в близко бъдеще

...
Нова надежда за успешно лечение на рак в близко бъдеще
Коментари Харесай

Нов тип лечение на рак с инженерно създадени антитела


Нова вяра за сполучливо лекуване на рак в близко бъдеще носи забавно изобретение на екип от теоретичен институт във Флорида, Съединени американски щати. Учените са съумели да основат инженерно модифицирани антитела, които безусловно подтикват имунните кафези да нападат и унищожават раковите формирания.

Имунната система е главният бранител на организма от всевъзможен вид патогенни съставни елементи, без значение дали външни или вътрешни за организма. Тя разполага със своите механизми за отбрана на тялото от кафези, които са излезли отвън надзор. Много от раковите формирания уви разполагат с способи, по които за се защищават от имунните кафези. Тази съхраняваща рака отбрана обаче скоро може да се окаже разрушена с помощта на модерните научни постижения.

Разработеният от учените нов способ за лекуване на рак се базира на характерни модифицирани антитела . Те сполучливо разпознават ракови кафези и се свързват с тях. Разпознаването става по характерен лекомислен рецептор, показан само върху раковите кафези, само че не и върху здравите. След разпознаването и свързването на тези кафези антителата изпращат разпознаваеми сигнали до кафези от имунната система, означавани като NK- кафези, или естествени убийци. Тези сигнали задействат клетките убийци и им разрешава да отделят характерни цитотоксини, които убиват раковите кафези и последователно унищожават раковите формирания.

Новият способ за лекуване на рак предлага новаторски и към този момент изглеждащ като задоволително обещаващ метод. Той е следващото допълнение към метода, който през последните години се постанова като водещ в онкологията. Това е методът на имунотерапията . В него се разчита на активиране на естествените защитни механизми на организма и надлежно на имунитета за отбрана от всевъзможен вид рискови за тялото процеси и биологични сътрудници. Имунната терапия

се употребява сполучливо за лекуване на редица здравословни проблеми, в това число на разнообразни видове ракови болести.

Свързани публикации.. Лимфедемът след лекуване на рак към този момент е реализуем 1 Имунотерапия - ключ към лекуването на рак на яйчниците 0 Молекули самоубийци оказват помощ при лекуване на рак 0

Данни за развиването на изследванията досега бяха оповестени в журнала Proceedings of the National Academy of Sciences. Основно предизвикателство за учените сега е да дооформят антителата по този начин, че те да останат дейни за оптимално дълго време и да разрешат неутрализирането на колкото се може повече ракови кафези. Очакванията, че това ще се случи, са налице.

Доусъвършенстването на посочения способ ще предложи по-щадяща опция на химио - и лъчетарапията , употребени при лекуване на рак, които, убивайки туморни кафези, по едно и също време с това доста повреждат съставените елементи на имунната система.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР