NOVA на четвърт век! Преди 25 години е даден стартът

...
NOVA на четвърт век! Преди 25 години е даден стартът
Коментари Харесай

Грандиозно парти за рождения ден на Нова телевизия ВИДЕО

NOVA на четвърт век! Преди 25 години е даден стартът на първата частна телевизия в София. Телевизията отбелязва годишнината си с грандиозно празненство, поканени са повече от 600 посетители - сътрудници, другари и бизнес-партньори.

През 1994 година са първите стъпки на една дребна телевизия, без несъмнено бъдеще, само че с доста капацитет. В първите години на малкия екран журналистически опит натрупат и Николай Дойнов и Ани Салич.

„ Беше дребна, беше основана в един салон за аеробика, само че пък беше основана от млади хора”, сподели водещият на Новините на NOVA Николай Дойнов.

„ Беше огромно предизвикателство, тъй като се учехме на всичко всеки ден - по какъв начин да се гримираме, по какъв начин да се държим пред камера, по какъв начин да задаваме верните въпроси”, спомня си водещата на Новините на NOVA Ани Салич.

Стотици посетители, бизнес-партньори, сътрудници и другари подвигнаха чаши и си пожелаха още няколко по 25 години.

„ NOVA постоянно е подкрепяла през годините българските продукции, българските създатели, българското кино и ще продължава от ден на ден и повече да бъде българската телевизия”, съобщи Вяра Анкова - изпълнителен шеф на NOVA.



„ NOVA беше първата, която предложи риалити формати на българите. NOVA първа сътвори извънреден състезателен пакет с най-хубавото от международния и българския спорт”, уточни Николай Андреев - изпълнителен шеф на NOVA.

И по този начин малко по малко водена от новаторския дух, медията стартира да основава сериали в съвсем всички жанрове.

„ Няма нищо по-голямо от NOVA. Много съм благополучен, че към този момент съм част от това семейство или най-малко по този начин се чувствам”, сподели Кирил Домусчиев - притежател на „ Адванс Медия Груп " и ръководител на КРИБ.



„ Надявам се в най-скоро време софтуерното възобновяване да завърши и NOVA да бъде с най-новото потомство техника и ноухау”, разяснява Георги Домусчиев - ръководител на Съвета на шефовете на "Нова Броудкастинг груп ".

Днес NOVA e единствената мултиплатформена медия в страната.



„ Искам да пожелая наслада и ентусиазъм, тъй като, когато работиш с наслада и ентусиазъм, хората го усещат и това ги пали”, сподели Марта Вачкова.

„ Не мога да допускам че са минали 25 години. Ден след ден, месец след месец, година след година… Бяхме млади, бяхме хубави. Подхождахме с голямо любознание към тази специалност и чакахме всеки ден да научаваме нещо ново. Аз самата като кореспондент си припомням по какъв начин ми трепереше микрофонът, до момента в който взимах първите си интервюта”, сподели водещата на Новините на NOVA Ани Салич.

„ Аз самият бях на 25 години, когато започнах, а към този момент пъдя 50-те. Не са толкоз доста фирмите в България, които имат такава история зад тила си. Да оцелееш, да се развиеш и да си от самото начало през тези 25 години пред очите на хората, не е по никакъв начин малко”, добави водещият на Новините на NOVA Николай Дойнов.



„ Благодарим на всички, които работят в NOVA – на водачите, на операторите, на монтажистите, на асистентите в студио и на всички, които вършат NOVA и които помогнаха от една дребна софийска телевизия, тя да се трансформира в тази огромна национална телевизия, която в този момент се гледа в цяла България”, сподели още Ани Салич.

„ Пожелавам на малкия екран да останем дружно, както и да продължава да върви все по този начин напред и нагоре, както го прави през последните години. Аз се усещам добре тук. Пожелавам на NOVA и доста фенове, всичко останало зависи от нас”, сподели Васил Василев-Зуек.

„ Пожелавам на NOVA да върви със същите темпове и да продължава да бъде желана и обичана телевизия от всички в България и освен. Пожелавам и всички, които гледат NOVA PLAY, като множеството мои познати в чужбина, да не престават да наблюдават всичко прелестно, което се излъчва по NOVA”, сподели Стефан Илчев.



„ Това може би е единствената телевизия в България, която е почнала в действителност от нула и е достигнала до първо място, тъй като сега в действителност сме на първо място”, уточни още Васил Василев-Зуек.

Телевизията не стопира да гледа в бъдещето, а зад всички триумфи стои екипът на NOVA и експертите, които я основават.

Началото на Нова телевизия е обещано на 16 юли 1994 година като изтънчен районен ефирен канал. Първият кадър в програмата на малкия екран е българският игрален филм „ Всичко е обич “. Една година по-късно е излъчена и първата новинарска емисия „ Календар “. Важно място в историята на малкия екран заема 2003 година, когато NOVA получава лиценз за национално разпространяване.



Следва интервал на динамично развиване и триумфи - от ефирен оператор се трансформира в една от най-големите мултиплатформени медийни и софтуерни компания в България. През годините NOVA задава нови трендове на медийния пазар и се утвърждава като модернист в програмирането и пионер в налагането на доста интернационалните формати у нас.



Подкрепата на българските филми и сериали се трансформира в запазена марка на медията, а авторските уеб продукции и видео планове допълват богатото портфолио на групата.

NOVA предлага на своите фенове мощни вести и качествена журналистика. Новините на NOVA са най-предпочитаният източник на информация, съгласно последния годишен отчет на Института за проучване на публицистиката „ Ройтерс “, а в класацията на осведомителните уеб сайтове в България nova.bg е преди всичко. Зад посланието „ Довери се на опита “ стоят едни от най-утвърдените и потвърдили се през годините публицисти.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР